Rhum Pecoul

287 kr

  • Ursprung: Martinique
  • Färg: Mörk bärnsten
  • Typ: Finsk, typ
  • Alkoholhalt: 54%

Betyg: 55 av 100

Kategori:

Beskrivning

Rhum Pecoul väljer vi att adressera som finsk rom, även om Rhum Pecoul har sitt ursprung på Martinique! Pecoul har  – vad vi förstår – en stark ställning i Finland, men det är för oss nästan helt omöjligt att hitta någon bra info om den. ALKO:s hemsida då? Nej, tydligen får de inte visa information om drycker med högre alkoholprocent än 22 procent.

Vi har fått hjälp att fixa fram ett smakprov av Rhum Pecoul från Tord (Stort tack för det!). Tord har även gjort en massa research på den här lite hemliga och märkliga rommen. Tord har jagat ALKO i Finland, utan att få någon direkt klarhet i varför ingen vill kännas vid Pecoul.

Rhum Pecoul

Så nu blir det spännande att testa och se om det finns någon anledning till all mystik kring Pecoul?

Vi har inte tillgång till någon flaskan – så istället för ett foto på en tråkig provflaska, så har vi tagit en gammal reklamposter som bild. Bilden ska vara från 1930, så det borde vara okej att använda bilden utan att bryta någon upphovsrätt! Är det någon som har en fin bild på en flaska, så får ni gärna skicka över den i hög upplösning.

I glaset har Rhum Pecoul en ganska fin bärnstensfärg. Inte överfärgad, vilket lite udda rom ofta kan vara. Det första intrycket av aromen är ganska mild, med inslag av russin och varmt trä. När man kommer lite närmare är det lite starkare toner – mer trä och russinen ersätt med mörka bär.

Från doft till smak har Pecoul en trevlig övergång. Det är som att hela provningen är en stegring. Först halvsekunden smyger det in en smak av vanilj och kanske lite karamell. Detta sparkas sen borta av en mycket stark stegring i fatsmak. Sen kommer efterkicken! Den är först MYCKET kraftig, men när den har lagt sig, så lämnar den efter sig en trevlig smak av sockerrör och lite rök.

Hur är verkligen Rhum Pecoul då? Jo, men den är lite över förväntan. Den är kraftfull och i smaken ganska rivig, med för att vara på 54% och från Martinique, så är upplevelsen överkomlig! Att tillverkaren mörkar så otroligt mycket kring Rhum Pecoul är lite onödigt – vi har varit med om mycket värre. Men det kanske finns någon annan anledning till det. Nu har vi i alla fall ökat på Rhum Pecouls närvaro på Internet litegrann.

Vi avslutar med ett kul och direktöversatt citat från finska hemsidan ”Ruokaa, rokkia ja rommi” (Mat, rock och rom). Deras omdöme av Rhum Pecoul är:

Att dricka Rhum Pecoul är som att ha påtända, fotogenindränkta, sadistiska och spikskoförsedda älvor dansande i munnen.

Så illa tycker vi inte att det är – men liknelsen är faktiskt riktigt bra!

Igen – stort tack till Tord, som fick slita massor för att lyckas transportera ett prov av Rhum Pecoul till oss.

Rhum Pecoul

Rhum Pecoul

Mer information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Lagringstid

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

Sötma

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Rhum Pecoul”

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.