Rhum Barbancourt 4 Years – 3 Star

490 kr

  • Ursprung: Haiti
  • Råvara: Sockerrör (Agricole)
  • Lagringstid: 4 år
  • Färg: Guld
  • Typ Drinkrom
  • Alkoholhalt: 40%

Betyg: 65 av 100

Kategori:

Beskrivning

Här gäller det att hålla tungan rätt i munnen. Rhum Barbancourt 4-åriga är Rhum Barbancourt 3 Star. (Rhum Barbancourt 5 Star är lagrad i 8 år – så det är lätt att blanda ihop allting.)

Vi gillar Rhum Barbancourts 15-åriga starkt; men ett hopp ner till en 4-årig rom är stort; framförallt med Agricole-rom. Så det blir spännande att se vad Rhum Barbancourt 4 har att komma med.

För att ha något att förhålla oss till kollar vi upp priset i ett tidigt skede för Rhum Barbancourt 4, och den ligger runt 500 kr på Systembolaget. Anledningen till att vi kolllar upp det direkt är att det kan vara svårt att sätta användningsområdet för en så pass ung Agricole-rom. Men vi väljer att följa Rhum Barbancourts egna kategorisering, och klassa den som en drinkrom – trots prislappen.

Till det yttre så har Rhum Barbancourt lyckats ha en lite speciell stil – utan att anstränga sig allt för mycket. Deras rom kommer i en färgad flaska, med deras karaktäristiska etikett. När som Rhum Barbancourt 4 kommer upp i glaset så har den en överraskande tydlig guldton – inte alls så blek som förväntat.

Aromen är riktigt frisk och fruktig – med lite underliggande trä. Det är en riktigt pigg och trevlig arom, men det är i smaken som Rhum Barbancourt 4 kommer upp lite kort. Den är lite stickig och skarp. Den är visserligen välbalanserad, men den är bara inte kul nog för att dricka rent.

Att göra drinkar med “fransk” rom kan vara en konst, men vi tror nog ändå att Rhum Barbancourt 4 skulle vara hyfsat lättanvänd. Många drinkar som annars skulle använda en vit rom, skulle kunna lyftas en nivå till i komplexitet. Vi provar några enklare drinkar – och som vanligt går (lagrad) Agricole (enligt oss) uselt med Cola. Men Rhum Barbancourt 4 funkar som förväntat mycket bra för en Tii Punch, och med Ginger Beer är det helt okej – utan Bitter.

Sammanfattning då? Lite för dyr kanske. Men inte alls dålig om du vill ha en bra franska drinkrom hemma.

rhum-barbancourt-4-years-rum-photo01

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Lagringstid

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Rhum Barbancourt 4 Years – 3 Star”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.