Prichard’s Private Stock

1 049 kr

  • Ursprung: USA
  • Lagringstid: 10 år
  • Färg: Brun
  • Typ: Avec
  • Alkoholhalt: 45%

Gamla betygsskalan: 7 av 10

Kategori:

Beskrivning

Prichard’s Private Stock är något så ovanligt som en riktig amerikansk rom! Prichard’s destilleri ligger i Tennessee och melassen som använts för att producera rom kommer från Lousiana. Kul och spännande – och är du en stor USA-älskare så borde du redan vara halvvägs i beställningsordern från Systembolaget.

Till det yttre så är Prichard’s Private Stock solid. En stadig flaska som kanske saknar de allra finaste dragen, men klart godkänd för en bra plats i drinkhyllan.

I glaset har Prichard’s Private Stock en lustig svartbrun färg – utan att bli allt för mörk.(Det låter märkligt, men det är så väl vi kan beskriva den.)

Aromen har på långt avstånd åt det fruktiga hållet, men ju närmare man kommer desto mer blir kola och sirap dominerande. Det finns även fat i aromen, men låt Private Stock vila en liten stund så kommer sötsakerna träda fram mer.

Smaken är trevligt balanserad med avslutet på aromen! Prichard’s Private Stock har kraft i smaken, men det är smörkola som är det bestående intrycket. Den är absolut inte en sliskig amerikansk smör-likör (Är det ett ord? Nu är det det.) men Private Stock har mycket drag av smörig knäck. Rökt smörig knäck™.

Prichard’s Private Stock är en kul överraskning! Den är lite väl smörig kanske – men ska det vara amerikansk så ska det ju vara lättsmällt och lättgillat!

Enligt Prichard’s hemsida finns Private Stock bara att köpa på destilleriet: “Although several retail stores have requested to sell this rum, it is currently only available for purchase at the distillery.”
Men… den finns att beställa på Systembolaget! Kul!

Prichard's Private Stock

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Lagringstid

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Prichard’s Private Stock”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.