Plantation Single Cask Panama 2007 Champagne cask

999 kr

  • Ursprung: Panama
  • Destilleri: Okänt
  • Råvara: Melass
  • Sammansättning: Single
  • Lagringstid: 13 år (Bourbonfat 10 år, Cognacsfat 2 år, Champagnefat 1 år)
  • Årgång: 2007
  • Färg: Mörk guld
  • Typ: Avec
  • Alkoholhalt: 46%

Betyg: För litet prov

Beskrivning

Plantation Single Cask Panama 2007 Champagne är just nu vår favorit i Plantation Single Cask 2020-släppet. Den är lite mindre komplicerad än de andra i släppet – så det är inte så konstigt att den känns som en favorit direkt. De andra kanske kommer att mogna ikapp den med tiden?

Plantation Single Cask Panama 2007 Champagne cask har lagrats i 13 år – först i 10 år på Bourbon-fat – för att sen vila 2 år på Cognac-fat – och har sen avslutats på Champagne-fat i ett helt år. Tyvärr kan inte Plantation avslöja vilken Champagne-producent som faten kommer från.

Alexandre Gabriel tror att det är första och troligtvis sista gången som Plantation kan slutlagra på Champagne-fat. Champagne är ett skyddat varumärke och att få använda det i såna här sammanhang är inte lätt. Detta gör ju Plantation Single Cask Panama 2007 Champagne cask ännu mer spännande – och kanske nåt man kan köpa till en Champagne-fantast.

Plantation Single Cask Panama 2007 Champagne cask lanserades på Systembolaget 15 oktober 2020, och vi kommer bara att se 276 flaskor!

Över till våra första snabba intryck av Plantation Single Cask Panama 2007 Champagne. Den har lätta snälla toner, men spännande kryddor och fruktighet. Den har en tydlig underliggande sötma, och genom att den lagts på 46% så är den mild och len. Lagringen på champagnefat (fransk ek) ger den en lite ny stil – som lyfts fram av den ganska milda rommen från Panama.

Plantation Single Cask Panama 2007 Champagne är en mycket god rom som är enkel att tycka om!

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Destilleri

Lagringstid

Årgång

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Plantation Single Cask Panama 2007 Champagne cask”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.