Plantation Single Cask Barbados XO Banyuls Wine Finish

599 kr

  • Ursprung: Barbados
  • Destilleri: West Indies
  • Råvara: Melass
  • Sammansättning: Single
  • Lagringstid: Minst 14 år?
  • Årgång: Släpptes 2018
  • Färg: Mörk koppar
  • Typ: Avec
  • Alkoholhalt: 40,8%

Betyg: 84 av 100

Beskrivning

Plantations Single Cask-släpp 2018 var enormt, så det tog oss faktiskt ganska lång tid att jobba oss fram till att prova Plantation Single Cask Barbados XO Banyuls Wine Finish. Så lagom till att vi har provat den har den sålt slut på Systembolaget – där den släpptes i mycket begränsad upplaga för fina 599 kr. Men vi har sett den på lite andra sidor, så det kan fortfarande finnas chans att köpa den. (Men blanda inte ihop den med den Barbados XO som slutlagrades på Mackmyra-fat för ett par år sen.)

Barbados XO Banyuls Finish har inte en exakt ålder, men om vi slår ihop åldern på Plantation XO och 1 års slutlagring på Banyuls-fat, så väljer vi att säga… “14 år”?

Till att börja med fick vi söka lite på vad Banyuls-vin är för något. Förenklat tror vi att man säga att det är är ett mycket kraftigt och kompakt vin från södra (?) Frankrike. Med hög sötma, vilket ska ge de använda tunnorna extra mycket karaktär.

Aromen har väldigt stora inslag av de fruktiga faten, på gränsen till överdrivet. Det är nästa svårt att känna rommen genom aromen. Men den kommer mer till rätta i smaken, och det landar i en typisk Plantation-Barbados-rom, men med lite fruktigare ton. Både arom och smak har mycket drag av katrinplommon och vanilj – med komplettering av söt choklad.

Plantation Single Cask Barbados XO Banyuls har mycket karaktär, men är ändå len – något som Plantation är väldigt bra på.

Plantation Single Cask Barbados XO Banyuls Wine Finish är en toppenrom, men den är kanske inte den mest spännande Single Cask:n.

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Destilleri

Lagringstid

Årgång

Alkoholhalt

Inköp

Skola

,

Typ

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Plantation Single Cask Barbados XO Banyuls Wine Finish”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.