Penny Blue XO Batch 1

500 kr

  • Ursprung: Mauritius
  • Lagringstid: 7 år i snitt
  • Råvara: Melass
  • Färg: Ljus koppar
  • Typ: Avec
  • Alkoholhalt: 44%

Betyg: 75 av 100

Kategori:

Beskrivning

Vi får möjlighet att smaka lite av Penny Blue XO Mauritian Rum, och eftersom vi inte är säkra på när vi kommer att stöta på Penny Blue igen, så kör vi en betygsättning direkt.

Penny Blue är döpt efter ett av världens dyraste frimärken. Som är från Mauritius Och det är denna unikhet som man har försökt paketera i Penny Blue XO. Det lägger ju till en lite kul historia till Penny Blue XO, vilket vi alltid gillar.

Penny Blue XO är en blend som verkar ha varit hur komplicerad som helst att sätta ihop. Det ska vara 14 olika tunnor som har använts för lagring; cognac-, whisky- och bourbon-tunnnor. Snittåldern på rommen ska vara sju år, hur man nu håller koll på det?

Vi har inte tillgång till flaskan, men utifrån bilderna så ser den ju fin ut.

Aromen är fruktigt och men ändå med en viss styrka och med lite kaffedrag. Smaken är fortsatt fruktig, men utan så mycket sötma. Långt ner kan man ana lite vaniljsötma, men den hålls tillbaka ganska ordentligt. Över lag så känns det som en välarbetad och bra balanserad rom!

Penny Blue XO är en mycket intressant rom. Inte bara för hela frimärks-storyn, utan framför allt att det är en rom från Mauritius som siktar in sig på annat än kryddning. Det är bara Blue Mauritius Gold som vi har stött på tidigare som försöker sig på samma sak. Och då är Penny Blue XO mer lovande!

Vi tänkte först att vi skulle göra lite trevlig research om frimärket Penny Blue, eftersom det är lite spännande i sig. Sen tänkte vi att vi kunde göra det lättare för oss genom att plocka text från Wikipedia, men det fanns ingen artikel om Penny Blue på svenska. Och den på engelska var inte fullt så spännande som vi hoppades på. Men dyrt verkar det vara i alla fall. Taget från DailyMail.co.uk: “The elusive ’Post Office Mauritius’ two penny blue stamp fetched just over £1 million to become the most valuable ever sold in the UK.”

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Destilleri

Lagringstid

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Penny Blue XO Batch 1”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.