Panama Red Overproof

299 kr

 • Ursprung: Panama
 • Råvara: Melass
 • Färg: Mörk koppar
 • Typ av rom: Overproof
 • Alkoholhalt: 54%

Betyg: – (För litet prov)

Kategori:

Beskrivning

Vi spanade in Panama Red för första gången för ganska många år sen – och sen dess har den dykt upp i alla möjliga situationer. Tack vare att den kom med i en lucka på 24 Days of Rum, så fick vi äntligen att möjligheten att sätta ihop en lite provning.

Panama Red kommer i en klassisk paketering – som påminner ganska mycket om väldigt många andra rom. Den har en vacker mörk kopparton – som gör sig mycket bra i flaskan – och i glaset.

Och det är när Panama Red kommer upp i glaset som den kommer till sin rätt. Det är en mycket kraftig och söt arom av knäck och honung som sprider sig i rummet.

Men det som Panama Red verkligen handlar om är de 54% som den levererar i tryckande och varm sötma. Panama Red går helt klart att dricka rent – men det kan kräva lite inskolning beroende på vad du har ätit eller druckit innan. Det är starkt, men den har en tjock sötma som rundar av styrkan på ett väldigt bra sätt. Tack vare styrkan så är det massa härliga smaker som kommer fram – banan, apelsin och chokladtoner – allt inbakat i ett sirapspaket.

Panama Red kanske inte är världens klassigaste rom – men den är kul – och undan problem nåt som skulle komma till användning på ett drinkbord. Eller i en vanlig bar och du har förmånen att ha tillgång till en sån.

Provet vi utgick från var för litet för betygsättning (Del av våra nya 2017-regler.) Men vi hoppas kunna återkomma till Panama Red Overproof under året.

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Alkoholhalt

Inköp

Typ

, ,

Skola

Sötma

1 recension av Panama Red Overproof

 1. RomRom

  Kommentarer från gamla romlistan:

  Kalsing:
  Den är så härligt söt o chokladig.
  En favorit som alltid finns i skåpet.

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.