Old New Orleans Amber Rum

1 kundrecension

534 kr

 • Ursprung: USA
 • Sammansättning: Blend
 • Lagringstid: 3-7 år
 • Färg: Mörk koppar
 • Typ: Oklart
 • Alkoholhalt: 40%

Betyg: För litet prov

Kategori: Etikett:

Beskrivning

Det är inte så ofta som vi dricker rom från USA, när 21 i 24 Rums 2018 bjöd på Old New Orleans Amber Rum så blev vi lite uppspelta.

Direkt i glaset spred sig en märklig sur arom – som känns som en blandning av bensin och banangodis. Det kanske bara är första aromen? Vi lämnar glaset ensamt en stund för att som det kan bli bättre…

… Nu är vi tillbaka. Hur har det gått för Old New Orleans Amber Rum? Har den skärpt till sig? Nej, det är samma lukt som ligger kvar i glaset. (Observera att vi inte skriver arom, utan lukt.) Tankarna går till cachaca.

Smaken då? Den är väldigt söt – och har enormt mycket honungskakor och kola. Det är egentligen ganska gott, men den där aromen (eller lukten) hänger kvar.

Vi kanske bara är ovana vid den här amerikanska stilen?

Information från producenten:

At Old New Orleans Rum, they take their Crystal Rum at 140-150 proof and store it in certified Bourbon Barrels produced from various Bourbon and Whisky distillers throughout Tennessee and Kentucky. They receive barrels in wet (still with the devil’s cut inside to keep the barrel conditioned). The Amber Rum is aged for a minimum of 3 years and up to 7 years in this blend. The blend is made in a way so that Old New Orleans can offer consistent and a steady product.

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Lagringstid

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

Sötma

1 recension av Old New Orleans Amber Rum

 1. Erik

  Men nå så jävligt stank (observera att jag ej skriver arom) har jag då maken av aldrig stött på hos någon typ av sprit. Första sippen var plågsam… Efter andra så höll jag på att kalva! Galet nog har den en mycket len och söt, nästan behaglig, eftersmak med tydlig karaktär av vanilj, kola och skummbanan.

  • RomRom

   *haha* Tack Erik – det låter ju ganska likt vårt intryck!

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.