Old Distiller Santo Domingo 8

479 kr

  • Ursprung: Dominikanska Republiken
  • Råvara: Melass
  • Lagringstid: upp till 8 år
  • Sammansättning: Solera
  • Färg: Guld
  • Typ av rom: Avec
  • Alkoholhalt: 40%

Betyg: 71 av 100

Beskrivning

Från Dominikanska Republiken fullkomligt pumpas det ut rom – bra som dålig. Men väldigt ofta bra rom får ni nog säga. Så det är spännande att Old Distiller Santo Domingo 8-årig lyckas ta sig genom bruset och komma till Sverige.

Old Distiller Santo Domingo är ytterligare en rom som är mycket svår att hitta bakgrundsinformation om. Det finns inte allt för sällan ingen hemsida, inget i sociala medier och inget skrivet på neutrala forum. Så i det här faller får vi förlita oss på information från den svenska distributören: Old Distiller Santo Domingo produceras mer småskaligt än många andra rom i Dominikanska Republiken, och mer enligt traditionella metorder. Old Distiller Santo Domingo är uppkallat efter huvudstaden Santo Domingo, och just Old Distiller Santo Domingo 8 är lagrad på bourbonfat i upp till 8 år (Solera).

Old Distiller Santo Domingo 8 kommer i en charmigt “oslipad” flaska. (Alltså inte att den är vass på något sätt, utan att den bara är lite lagom genomarbetad.) Rommen i sig har en överraskande ljus ton – vi tror att många andra producenter hade valt att göra sin 8-åriga (om än Solera) rom lite mörkare. (Den ser lite mörkare ut på bilderna än vad den verkligen var.)

Aromen är ganska neutral med så fruktiga inslag. Tillsammans med den ljusa färgen, så sänker det för väntningarna på smaken. Men på smaken så levererar Old Distiller Santo Domingo 8 riktigt bra. Det är en välbalanserad sötma av sirap och karamell.

Old Distiller Santo Domingo 8 kanske inte kommer högst upp på inköpslistan. Men vill du en välfungerande och lite ovanlig rom, så är den ett spännande och riktigt bra alternativ!

old-distiller-santo-domingo-8-photo01

old-distiller-santo-domingo-8-photo02

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Lagringstid

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Old Distiller Santo Domingo 8”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.