Ocumare 12 Edición Reservada

552 kr

  • Ursprung: Venezuela
  • Råvara: Melass
  • Lagringstid: Upp till 12 år
  • Sammansättning: Blend
  • Färg: Mörk
  • Typ: Avec
  • Alkoholhalt: 40%

Betyg: 71 av 100

Kategori:

Beskrivning

Ron Ocumare är en mindre känd rom från Venezuela – I alla fall i Sverige. Den vi ger oss på att prova är Ron Ocumare 12 Edición Reservada. Den är en blend, med rom som är upp till 12 år, men vi misstänker att det inte är så mycket av den som håller den åldern.

Efter att ha läst på lite om Ocumare så får vi känslan av att det är en mer drink- och festfokuserad rom som nu även har lanserat några lite mer premiumprodukter. Som visserligen ligger ganska lågt i pris. Vi hittade Ron Ocumare Edición Reservada för 399 DKK från Rombo.dk . Och vi kan nog tro att den går att hitta ännu billigare på den lokala marknaden.

Över till vårt intryck av Edición Reservada då. Den har en MYCKET mörk ton, det är mer åt mörkbrun än nåt annat. Och det är en bild som speglas bra i aromen. Aromen är lite överjäst, med starka inslag av pomerans och vanilj. Aromen känns lite… billig.

Smaken är sen mycket kryddig, med drag mot anis. Smaken påminner nästan om en Bitter, och rent i rumstemperatur så blir det lite för mycket. Så vid första omgången provning var vi beredda att vara lite hårda mot Ocumare Edición Reservada. Men den växer lite. När den kyldes ner lite så blev den också lite bättre. (Det påminner lite om en del av A.H. Riises allra sötaste rom.)
Men sen provar vi Edición Reservada tillsammans med choklad, och då blir det väldigt gott. Vi blandade bokstavligen choklad och rom i munnen, vilket passade Edición Reservada mycket bra. Men det är ju ganska mycket rom som blir bra i blandning med choklad, så vi väljer att inte höja upp betyget så mycket tack vare det.

Sammanfattat; en helt okej rom – som kan vara spännande att prova om du håller på att utforska Venezuela-rom.

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Lagringstid

Alkoholhalt

Inköp

,

Skola

Typ

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ocumare 12 Edición Reservada”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.