Ocean’s Rum Atlantic Edition 1997

825 kr

  • Ursprung: Karibien, sen Spanien
  • Lagringstid: 16 till 21 år
  • Årgång: 1997
  • Färg: Ljusbrun
  • Typ av rom: Avec
  • Alkoholhalt: 43%

Betyg: 75 av 100

Kategori:

Beskrivning

Ocean’s Rum Atlantic Edition 1997 är en Limited Edition från det ganska nystartade Ocean’s Rum. Vi hoppas på att kunna komma tillbaka med mer om Ocean’s i framtiden, då det känns som ett intressant märke.

Atlantic Edition 1997 är en blend av rom från Barbados, Belize, Guyana, Jamaika, Martinique och Trinidad, som ska ha lagrats mellan 16 och 21 år. Så vi är lite osäkra på hur årgången 1997 kommer in i bilden. Men vi antar att man valt att räkna från den yngsta rommen?

I färgen så är Ocean’s Rum Atlantic Edition lite trevligt ljusbrunt färg. Flaskan som den kommer i är lite märklig i sin form, och känns lite baktung. Inte någon direkt favorit från vår sida.

Hela upplevelsen av Ocean’s Atlantic Edition 1997 är ganska “rak”. Det går från en trevlig, men lite svag arom med fin vaniljkaraktär, över till en ren och välbalanserad smak.

Det är strikta vaniljtoner och en del fat som dominerar både arom och smak. Och både arom och smak har överraskande kort livlängd! Vi funderar lite på om den flaska som vi provar från har varit öppen lite för mycket, och att det kan ligga till grund för den ganska “svaga” upplevelsen. En så pass gammal rom, men 43% alkoholhalt borde kunna stå lite rakare i ryggen.

Men vi vill ändå lyfta in att Ocean’s Rum Atlantic Edition 1997 är en riktigt trevlig rom. Den kommer i ungefär 5500 flaskor, så den är inte i en extremt begränsad upplaga. För 599 DKK från Rombo.dk, så är det ett lite spännande köp!

oceans-rum-atlantic-1997-photo01

oceans-rum-atlantic-1997-photo02

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

,

Märke

Lagringstid

,

Årgång

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ocean’s Rum Atlantic Edition 1997”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.