Matusalem Gran Reserva 15

1 kundrecension

385 kr

  • Ursprung: Dominikanska Republiken
  • Lagringstid: 15 år
  • Typ: Avec
  • Alkoholhalt: 40%

Gamla betygsskalan: 4 av 10

Kategori:

Beskrivning

Till att börja med så ska det sägas att Matusalem Gran Reserva 15 har testats väldigt ordentligt. Serveringen var i ett glas på närmare 15 cl. Den testades på Rhumerie Bounty i Shanghai (Kina alltså). Och vi kan väl lugnt påstå att doseringen hunnit ikapp och förbi den fria ekonomin. Men men, nog om det! Vi hade höga förväntningar på Matusalem Gran Reserva 15, då det är en välrenommerad rom –  men lever inte upp till det. Alls. Att den har lagrats i 15 år, och inte fått mer sötma än såhär är märkligt! Den smakar mer som en agricole-rom, trots att den är en melass-rom. Den är rökig, med någon ton av läder i smaken. Lite knäck slår igenom som sötma, men det är nog allt som dyker upp! Doften? Lite ek, och framför allt plommon. Vi tror att den kanske skulle må lite bättre av att serveras med några isbitar, men det är inte så vi vill behandla rom. Sammanfattat – den duger inte sett till den lagringstid och prisklass som den representerar.

Är du ute efter en lite rökigare rom med inslag av fat i smak och doft, så kan nog Matusalem 15 vara något för dig – men om du som oss – vill ha en söt mjuk rom som inte behöver spädas med is, så kan du låta den stå kvar på butikshyllan. Eller ja, stå kvar i Systembolagets beställningssortiment.

Som med alla rom från Matusalem, så vill vi försvara oss och säga att det inte är ett tryckfel på vår sida – de har sitt ursprung i Kuba, men tillverkas idag i Dominikanska Republiken.

Matusalem Gran Reserva 15

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Lagringstid

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

Sötma

1 recension av Matusalem Gran Reserva 15

  1. Robbo-wan

    Jag går mot torrare romsorter och denna är ’right up my alley’ med lite knäckighet, kakao och härliga tropiska frukter.

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.