Lundberg Classic Golden Spice

370 kr

  • Ursprung: Sverige
  • Råvara: Melass?
  • Lagringstid: Några dagar tydligen
  • Årgång: 2019
  • Färg: Blek guld
  • Typ: Snaps
  • Alkoholhalt: 38%

Betyg: 60 av 100

Kategori:

Beskrivning

Här kommer en riktigt udda rom – som vi inte kommer att ha all information om i dagsläget. Det första som sticker ut är såklart att Lundberg Classic Golden Spice är från Sverige. Närmare bestämt från Löberöd i Skåne.

Enligt informationen på deras hemsida så är Lundberg Classic Golden Spice gjord på “mustiga sockerrör”. Om det är lika med att de har gjort den på faktiskt sockerrör eller om det är från melass från… “mustiga sockerrör” vet vi inte.

De har en slogan; “fast process – slow living”, och det ska vi försöka täcka så gott vi kan. Eller, det är nog enklare att vi tar informationen direkt från producenten.
“Bakom den klassiska smaken ligger en ny och imponerande teknik med fokus på en snabb process som ger lång njutning. Av slump inspirerades Leif att skapa drycken, då han såg ett amerikanskt TV-program som tillverkade Whiskey på ett icke-traditionellt vis. Detta var gnistan som startade elden. Efter mycket experimenterande hittade Leif den perfekta metoden, och receptet till Lundberg Classic Golden Spiced kom till. Med verktyg som ekplank, ultraljud och ström framtas drycken på bara några dagar istället för år. Av rätt lufttryck frigörs dryckens smakämnen och färg vilka är jämförbara med den långa traditionella åldringsprocessen resultat.”

Över till våra intryck av Lundberg Classic då.

Lundberg Classic Golden Spice kommer i den fina flaskan med ett öra, som vi har sett en del av de senaste åren. (Bland annat från Tres Hombres.) Så det är tydligt att de kan mycket om glas. Profilering och det visuella finns lite att önska kring, men det brukar ta ett tag att jobba fram. Så om det kommer uppföljning till Lundberg Classic Golden Spice så räknar vi med att det kommer att vara lite snyggare.

I glaset så har Lundberg Classic Golden Spice en mycket ljus ton, men med tanke på åldern så är det nog inte så konstigt.

Aromen i glaset är ganska diskret på avstånd – men när man kommer närmare så är det en total dominans av anis. Tankarna går direkt till Ouzo. Eller till hostmedicin? Det är väldigt lite i aromen som för tankarna till rom.

Smaken då? Jodå, anis dominerar totalt i den också! Det finns en underliggande sötma, men mer en sockrig sötman än typiska rom-drag. En sötad mild Ouzo blir vårt sista intryck.

Vi tycker att Lundberg Classic Golden Spice är kul, och den kan säkert ersätta en del nubbar till midsommar. Men den är en lite omogen produkt. Men vi hade gärna sett mer fokus på ursprunget och processen istället för att de försöker lova att det ska vara en smaksensation och på något sätt “classic”.

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Lagringstid

Årgång

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Lundberg Classic Golden Spice”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.