La Hechicera

451 kr

  • Ursprung: Colombia
  • Råvara: Melass
  • Lagringstid: 12 – 21 år
  • Sammansättning: Blend
  • Färg: Koppar
  • Typ: Avec
  • Alkoholhalt: 40%

Betyg: 68 av 100

Kategori:

Vi hade hört och sett ganska mycket om La Hechicera tidigare, så det var kul att äntligen få till en provning. Men vi kan lägga till redan nu att vi är besvikna.

Vi skulle hitta en översättning på namnet La Hechicera, men på svenska blev det knepigt. Den bästa översättning var ett ord som vi inte riktigt kan avgöra om det är ett riktigt ord. Men vi försöker; La Hechicera betyder “tjuserska” – vilket låter mycket bättre på spanska.

La Hechicera är en blend av rom som är mellan 12 och 21 år – som har lagrats på amerikanska ekfat. Med tanke på prisklassen så misstänker vi att det mest är 12-årig rom.

Väl i glaset så har La Hechicera en tydlig och klar kopparfärg, och den ger ett väldigt fint intryck. Men i aromen så är det nåt lite udda. Det tar en stund att komma fram till vad det kan vara; för tankarna går mot en parfym. Det är blommigt med inslag av mynta. Ingen favorit faktiskt.

Men i smaken så blir det lite bättre. Men många rom från Colombia har lite märklig opolerad stil. Det är mycket peppar och fat, och någon känsla av kaffeböna. La Hechicera för tankarna till en äldre skola av rom, där man kanske inte förvaltade sin rom och sina fat lika noga.

Det är lätt att bli meddragen när man testar en rom som man har läst mycket om tidigare. Men vi står upp mot de mycket höga betygen som La Hechicera har fått – och ger den betyger “helt okej” istället. Det är många rom som är i samma stil, och La Hechicera är inte spännande nog för att sticka ut.

Vi provar den också i kombination med kaffe och choklad, men det hjälpte inte – utan det fick istället La Hechicera att framstå som lite tam.

Mer information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Lagringstid

,

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

Sötma

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “La Hechicera”

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.