J. Bally Vintage 1998

1 500 kr

  • Ursprung: Martinique
  • Destilleri: Bally
  • Råvara: Sockerrör (Agricole)
  • Årgång: 1998
  • Färg: Koppar
  • Typ: Avec
  • Alkoholhalt: 43%

Betyg: 66 av 100

Kategori:

Beskrivning

Under sommaren har vi jobbat oss ikapp i att prova romprover som har blivit liggande. En del är riktigt gamla, så vi har inte all information. Först upp blev J. Bally Vintage 1998. Det finns en 1998 till försäljning på ExcellenceRhum fortfarande. Men i vårt letande dök det även upp information att det lanserades en 1998 på Systembolaget under 2018. Den var märkligt billig, vilket gör att vi kommer att få betygsätta J. Bally Vintage 1998 utan att ta hänsyn till pris. Men vi sätter in den på 1500 kr i listan, då priserna vi har hittat har varit mellan 649 kr och 3110 kronor.

Nåja, vidare till J. Bally Vintage 1998 då. Som nästan all agricole, så har J. Bally Vintage 1998 en mycket fin och klar färg i glaset. Aromen som kämpar sig ut ur glaset är ganska lätt och anonym. Den har lätta toner av gräs och äpple, men man får anstränga sig för att får fram det.

Smaken är bättre än aromen då J. Bally Vintage 1998 plockar fram torr frukt och fat. Dock knuffas den ganska fina smaken av de starka gummi-tonerna i eftersmaken.

J. Bally Vintage 1998 känns som en klassisk, strikt och kanske lite omodern rom – som kräver en hel del personlig koppling för att tycka om. Det finns väldigt mycket bättre agricole-rom för samma prislapp, så vi rekommenderar att ni letar vidare.

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Destilleri

Lagringstid

Årgång

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”J. Bally Vintage 1998”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.