Ingenio Manacas Extra Añejo

250 kr

  • Ursprung: Karibien och Spanien
  • Lagringstid: Upp till 8 år (Solera)
  • Färg: en ljus guldton
  • Typ av rom: Drinkrom
  • Alkoholhalt: 38%

Betyg: 50 av 100

Gamla betygsskalan: 5 av 10
Kategori:

Beskrivning

Ursprunget på Ingenio Manacas Extra Añejo blir inte lätt att förklara i punktlistan längst ner, så vi får ta det redan nu. Ingenio Manacas har sitt ursprung från Kuba, men Ingenio Manacas Extra Añejo är idag en blend av rom från Dominikanska Republiken, Venezuela och Panama. Som sen lagras i 5 år i “Karibien”, och sen i ytterligare 3 år i Spanien. Vi får nog sammanfatta det med Karibien och Spanien.

Till det yttre är Ingenio Manacas Extra Añejo lite överraskande blek. Men när den ligger i glaset och kompletteras med den lite bittra aromen, så passar den gula tonen faktiskt bra. Aromen har en del kaffe och frukt, men även nån lite underliggande ton av tjära. Det kan vara ganska trevliga inslag i en drink, men när man luktar på den rent så är det inte så inbjudande.

Smaken är sen lite obalanserad. Det är lite rökighet som döljer en ganska kraftull och nötig rom. Egentligen är det ganska gott, men det är lite överraskande sett till Ingenio Manacas ursprung. Men det är kanske de kubanska rötterna och traditionerna som har påverkat mycket av processen.

Att dricka Ingenio Manacas Extra Añejo rent funkar, men inte mer än så. Och som drinkmixer så ligger den lite klumpigt i handen – men annars så funkar den helt okej.

Ingenio Manacas Extra Añejo

Ingenio Manacas Extra Añejo

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

,

Märke

Lagringstid

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ingenio Manacas Extra Añejo”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.