Fair Belize XO Acacia Finish

680 kr

  • Ursprung: Belize
  • Råvara: Melass
  • Lagringstid: 5 år plus slutlagring
  • Färg: Koppar
  • Typ: Avec
  • Alkoholhalt: 40%

Betyg: 78 av 100

Kategori:

Beskrivning

Vi har provat Fair tidigare -på några mässor – och på en bar i Budapest. Men det är inte förrän nu vi har fått till provning av någon av deras rom. (Fair Rum är en produkt från Fair Drinks – som verkar satsa ganska brett.)

Fair Belize XO Acacia Finish är deras 5-åriga XO, som har slutlagrats på Acacia-fat. Exakt hur länge de har gjort det har vi inte lyckats hitta. Men det brukar röra sig om 3-9 månader.

Vi har klämt på Fair-paketeringen tidigare; och den är lite speciell. En del kommer att tycka att den är befriande stilren – andra kommer kanske tycka att den känns som en stor parfymflaska.

I glaset så sprider det sig snabbt en mjuk tydlig arom av vanilj. Det är lite överraskande hur den går från den vaniljdominerade aromen till en smak som domineras av gräs och frukt. Avslutet är dominerat av grästoner – lite för mycket om vi ska vara helt ärliga.

Vi har inte någon exakt information om hur Fair jobbar med sin “Fairness” – men på deras hemsida så sammanfattar de deras arbete så här: “We are an independent spirits brand, dedicated to high quality products that are sourced ethically and sustainably”. Vilket såklart låter bra!

Men generellt – Fair Belize XO Acacia Finish är en trevlig och udda rom – i ursprung, lagring, paketering och smakprofil.

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Lagringstid

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Fair Belize XO Acacia Finish”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.