Estate Versailles 2003 Rombo

690 kr

  • Ursprung: Guyana
  • Destilleri: Diamond Distillery
  • Råvara: Melass
  • Lagringstid: 8+6 år
  • Årgång: 2003
  • Färg: Mörk koppar
  • Typ: Avec
  • Alkoholhalt: 40%

Betyg: 79 av 100

Kategori:

Beskrivning

Estate Versailles 2003 är buteljerad av Rombo.dk – och kommer i en mycket begränsad upplaga på 293 flaskor. (291 om man räknar bort våra två flaskor!)

Estate Versailles 2003 kommer från Demerara Distillers Limited (Diamond Distillery). Mer bestämt så kommer den från Versaille – en av deras mycket gamla “Wooden pot stills”. Den kommer ursprungligen från Versaille-plantagen – som också låg vid Demerara-floden i Guyana – innan den lades ner. Men numera finns alltså den minst 150 år gamla pannan på på Diamond Distillery.

Enligt Rombo, så är Estate Versailles 2003 lagrad i 8 år i Guyana, och sen lagrad i 6 år i Skottland och Danmark.

Till det yttre så är Estate Versailles 2003 mycket blygsam. Den är till och med lite svår att fota. Men låt inte det yttre lura dig – innehållet har mycket högre kvalitet och charm än flaskan i sig. I glaset är det sen en mörk vacker kopparton – som känns typisk för regionen.

Det tar en liten stund för Estate Versailles 2003 att vakna till i glaset. Sen smyger det fram en trevlig blommig ton, med en lätt rökighet.

Men det är i smaken som Estate Versailles 2003 kommer till sin rätt. (Som om att du bara skulle dofta på den?) Den är lagom karaktärsfull och len. Det är ganska kryddiga peppriga toner, som hålls upp av lätt sötma och fat.

Estate Versailles 2003 kommer i en mycket begränsad upplaga – och den är ett ytters bra tillfälle att få utforska rom från en 150+ år gammal “wooden pot still” – till en rimlig peng! Inte helt otippat så finns den bara på Rombo.dk.

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Destilleri

Lagringstid

Årgång

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

,

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Estate Versailles 2003 Rombo”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.