Coruba Cigar 12

700 kr

  • Ursprung: Jamaica
  • Lagringstid: 12 år
  • Färg: Guld
  • Typ av rom: Avec
  • Alkoholhalt: 40%

Betyg: 74 av 100

Kategori:

Beskrivning

Vi misstänkte av namnet att Coruba “Cigar” 12 Years är anpassad för att drickas i samband med cigarrökning. Efter lite research får vi det bekräftat, så eftersom vi inte röker så kan den här testen komma att vara lite felvinklad. Men så kan det vara – vi kör igång ändå! I researchen så hittade vi även att Coruba Cigar 12 blev årets rom 2008 (i någon obestämd tävling eller klass, men ändå). Så vi har ändå lite förväntningar på den.

Coruba Cigar 12 kommer i en klassig flaska, och i den vilar en – typiskt jamaikanskt – gyllene och lite blek rom. I glaset blir den sen väldig klart guldig i sin ton.

Aromen är ordetligt kryddig med stram vaniljkaraktär. Inte alls vad vi förväntade oss faktiskt, då det skiljer sig mycket från många andra jamaikanska rom vi har provat.

Även i smaken överraskar Coruba Cigar 12, genom att ha en ganska kraftig sötma. Den är visserligen jättekort, men det är ändå en kraftig lite karamellig sötma som dominerar.
På slutet kommer en ordentlig torr efterspark, som också var lite överraskande. Coruba Cigar 12 beter sig mer som en 45%+ rom! När den har fått dra sig lite märker man att den är ordentligt torr i sin eftersmak!

Det är ett väldigt pendlande i upplevelsen kring Coruba Cigar 12. Den börjar kryddigt, sen blir det sött, sen blir det torrt (på gränsen till strävt!). Så vi vill lyfta fram att Coruba Cigar 12 inte är en lätthanterad rom. Men vi tycker faktiskt att den är riktigt bra. Även utan cigarr.

coruba-cigar-12-photo01

coruba-cigar-12-photo02

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Lagringstid

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Coruba Cigar 12”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.