Compagnie des Indes Caraibes

438 kr

  • Ursprung: Guyana, Barbados och Trinidad
  • Råvara: Melass
  • Lagringstid: 3-5 år
  • Sammansättning: Blend
  • Färg: Guld
  • Typ: Avec
  • Alkoholhalt: 40%

Betyg: 83 av 10

Beskrivning

Compagnie des Indes har en ganska bred serie rom – som vi har haft nöjet att prova på mässor de senaste åren. Men det är inte förrän nu som vi har fått till en ordentlig provning av deras Compagnie des Indes Caraibes. Den har – som namnet avslöjar – ett blandad ursprung – vilket i det här fallet är en blend av rom från Guyana, Barbados och Trinidad.

Compagnie des Indes Caraibes kommer i deras trevliga mörka flaska, som för oss signalerar deras franska rötter. Inte deras rom direkt, men att märket faktiskt är franskt. Och enligt dem själva så gör de rom “på rätt sätt” – vilket också känns lite franskt. :)

Väl i glaset så har Compagnie des Indes Caraibes en ganska ljus och gul ton, vilket kan sätta förväntningarna ganska lågt. Men direkt när man känner aromen så blir det tydligt att det är en mer sofistikerad rom än vad första intrycket ger sken av.

Aromen är välbalanserad och mycket inbjudande. Vi känner fruktiga inslag, med lite bränt gummi och kanel – tillsammans med små inslag av fat.

Smaken har en ytterst trevlig första känsla. Den har en fruktig sötma som tillsammans med kryddiga inslag får den att kännas som en mognare och faktiskt starkare rom. Eftersmaken är kort men distinkt med mycket fortsatta fruktiga inslag. Vi hade förväntat oss lite mer kantiga fatinslag, men det har man mycket snyggt lyckats undvika i blenden.

Compagnie des Indes Caraibes är en rom som inte kommer att charma alla. Men om du ger den en chans så är den en rom som man verkligen inte blir mätt på direkt, utan man vill prova mer och mer. Vårt prov tog slut väldigt snabbt; och vi hade gärna haft mer.

Extra kul är det att Compagnie des Indes Caraibes finns i Systembolagets beställningssortiment sen 2016 – till det mycket rimliga priset 438 kronor.

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Lagringstid

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

,

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Compagnie des Indes Caraibes”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.