Cihuatán Nikté

929 kr

  • Ursprung: El Salvador
  • Råvara: Melass
  • Lagringstid: 12 år
  • Färg: Koppar
  • Typ: Avec
  • Alkoholhalt: 47,5%

Betyg: 67 av 100

Kategori:

Beskrivning

Vi har provat El Salvadors stolthet Cihuatán ett par gånger, och inte varit så imponerade. Cihuatán Nikté är bland det bättre vi provat från dem, men vi är fortfarande inte imponerade.

Nikté är en Limited Edition – men det är en stor upplaga. Så även om vi skriver det här ganska långt efter lansering, så finns Cihuatán Nikté fortfarande att beställa på Systembolaget.

För oss är Cihuatán Nikté en avig rom. Det känns som en helt annat stil än vad vi är vana vid. Men nödvändigtvis inte på ett bra sätt. Smaken och aromen domineras av mandel. Det är inte första gången vi provar Cihuatán Nikté, men vänjer oss inte vid smaken som för tankarna till björnklister. Avslutet är lite piggare och beskrivningen “blommig” är ganska!

Det är en kul rom för dig som vill utforska El Salvador, men 929 kronor sätter ju vissa krav på plånboken.

Information från producenten:

“För att skapa denna närmast förtrollande rom inspirerades Gabriela Ayala, Cihuatán’s Master Blender, av den mystiska Kaktus blomman Queen of the night, även känd som Sac Nicté i Nahuat (“sac” betyder vit). Denna svårfångade blomma blommar bara under en enda natt och fyller då luften med sin lockande arom av rå honung och jasmin. I Nikté ville Gabriela fånga den oförglömliga upplevelsen att bevittna den flyktiga blomningen. Hon upptäckte denna blomning som barn i sin mormors trädgård.”

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Destilleri

Lagringstid

Årgång

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Cihuatán Nikté”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.