Chairman’s Reserve The Forgotten Casks

490 kr

  • Ursprung: St Lucia
  • Destilleri: Saint Lucia Distillery
  • Råvara: Melass
  • Sammansättning: Blend
  • Lagringstid: 6-11 år
  • Färg: Koppar
  • Typ: Avec
  • Alkoholhalt: 40%

Betyg: 75 av 100

Andra betygsättningen: 75 av 100 (22 december 2019)
Första betygsättningen: 7 av 10 (18 december 2012)

Kategori:

Beskrivning

Det var ganska länge sen senaste gången vi provade Chairman’s Reserve The Forgotten Casks, men minnesbilden från förr stämde bra med våra intryck idag.

Chairman’s Reserve The Forgotten Casks har – som namnet tydligt berättar – en story om att ha sitt ursprung i “bortglömda fat”. Som enligt historien överlevde en stor brand 2007, och därmed hade lagrats lite för länge för att ingå i vanliga Chairman’s Reserve. Den blend man gjorde med dem gav ursprung till “The Forgotten Casks”. Det är såklart inte den rommen som är i dagens flaskor, men det är rom som har lagrats lite längre – precis som de bortglömda faten.

Det var lite intressant att prova Chairman’s Reserve The Forgotten Casks. Vi hade två prover, men båda gick åt utan att vi hann stanna till och tänka. Och vi tror att det symboliserar The Forgotten Casks. Den är väldigt stilren, och sticker inte ut åt något håll. Den lyckas vara ren utan att bli tråkig. Ska man ha en (förhållandevis billig) rom från Saint Lucia hemma, så är Chairman’s Reserve The Forgotten Casks inte alls ett dåligt alternativ.

Den har en vacker färg i glaset, och har fin arom och smak av vanilj, nötter, frukt och kryddor. Med lätta inslag av fat. Sammanfattat; mycket fina rom-drag!

Chairman's Reserve Forgotten Casks

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Lagringstid

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Chairman’s Reserve The Forgotten Casks”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.