Bundaberg UP

519 kr

  • Ursprung: Australien
  • Råvara: Melass
  • Lagringstid: 2 år
  • Färg: Guld
  • Typ: Drinkrom
  • Alkoholhalt: 40%

Betyg: 75 av 100

Kategori:

Beskrivning

Bundaberg Original var en av de allra första rom som vi la upp på RomRom för ungefär 7 år sen nu. Den fick då – mycket av nostalgiska skäl – ett väldigt högt betyg. Vi har under ett par år försökt importera Bundaberg för att prova mer än deras standardrom, men det har varit mycket svårare än förväntat.

Men nu slog vi till med att beställa prover på Bundaberg UP (Underproof). Den är kanske inte exakt likadan som den lokala rommen i Australien, men vi väljer att lägga upp den under samma provning ändå – tills motsattsen är bevisad.

Vi ska vara väldigt tydliga att Bundaberg UP är en drinkrom, men vi väljer ändå att testa igenom den rent först.
Bundaberg Up har lite speciella drag, både i arom och smak. I början dominerar kola och mjuka fat, men på slutet så är det fruktiga och blommiga toner som tar över.

Att dricka den rent är varken rekommenderat eller meningen. Men det funkar – i små mängder.

Tillsammans med Cola – då den blir en “Bundy & Coke” – så gör sig Bundaberg riktigt bra. De ganska kraftiga kola-dragen smälter ihop med Cola:n och lite lime till den dämpar de jästa frukt-tonerna mycket bra.

För att verkligen avnjuta Bundaberg UP så måste man ha deras häftiga flaska – och profilering nära till hands – och gärna prata om gamla minnen från Australien – eller uppleva nya minnen på plats i Australien.

Det hade verkligen varit kul att testa det mycket stora utbud av premiumrom som Bundaberg har släppt de senaste åren, men det får vänta.

Officiell information:

“First distilled in 1888, Bundaberg Rum is as Australian as it gets. Made from 100% sugar cane then matured to perfection for a smooth and mellow flavour. To make the perfect ’Bundy’ and cola, take a highball glass, fill with ice, add 30ml of Bundaberg Original rum and top with cola. Garnish with a wedge of lime. Delicious!”

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Lagringstid

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Bundaberg UP”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.