Bumbu Rum

2 kundrecensioner

400 kr

 • Ursprung: Barbados och/eller Karibien
 • Destilleri: West Indies Rum Distillery
 • Råvara: Melass
 • Lagringstid: upp till 15 år
 • Sammansättning: Blend
 • Färg: Koppar
 • Typ av rom: Kryddad
 • Alkoholhalt: 35%

Betyg: 77 av 100

Kategori:

Beskrivning

Vi hade ganska låga förväntningar på Bumbu Rum, men vi är positivt överraskade.

Vi har sett Bumbu i en del produktplacering, så det ska bli spännande att se vad som kommer att hända med den. Men vi får fortfarande säga att vi är lite förvirrade över vad Bumbu Rum ska vara egentligen. Men söt och god är den, och som kryddad rom har vi inga problem med att ge den ett bra betyg. Om vi hade haft möjlighet att utvärdera den till synes fina flaskan så kunde det kanske ha blivit ytterligare några poäng – den ser väldigt snygg ut!

Enligt Bumbu själva så går det att tolka in att de har en historik som sträcker sig tillbaka till 1600-talet, men vi antar att de menar själva produktionssättet av rom. Och även då blir det lite förvirrande: “The heritage of the production of Bumbu rum dates back to the 16th and 17th centuries, when sailors and merchants of the West Indies added Caribbean fruits and spices to their rum to enhance its flavour.”

Men tillbaka till själva rommen då. Bumbu Rum är en blend av rom som är upp till 15 år gammal. Ursprunget är blandad, även om lagringen ska vara gjord på West Indies Rum Distillery på Barbados. Så vi listar den både som Barbados och som “Karibien”. Bumbu är baserad på sockerrör från massor med olika länder. Vi har sett lite olika listor, men några länder som förekommer är Barbados, Belize, Brasilien, Costa Rica, Dominikanska Republiken, El Salvador, Guyana och Honduras.

Aromen är tydligt kryddad med karibiska kryddor – vilket för tankarna till Jul! Samma toner av banan, vanilj och kanel går igen i smaken. Hela smak- och doftupplevelsen är rak och tydlig, så de har lyckats bra med sin kryddning.
Bumbu är mycket mild (om inte annat tack vare de svaga 35%) och lite oljig. Vi rekommenderar den tillsammans med något tilltugg för att lätta upp sötman som annars lägger sig som ett jämnt täcke i munnen.

Snyggt producerad video från Bumbu Rum:

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Lagringstid

Alkoholhalt

Inköp

,

Skola

Typ

Sötma

2 recensioner av Bumbu Rum

 1. Kent Olofsson

  Lite Choklad smak tycker jag, helt klart en favorit.

 2. Caisa Lind

  Jag älskar den här romen. Tar den gärna på kvällen till en bit mycket mörk bitter choklad och tvn.
  Den är inte spritig, lite söt och med mycket smak.

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.