Black Tot British Royal Naval Rum

6 989 kr

  • Ursprung: England (eller Storbritannien)
  • Lagringstid: Upp till 40 år?
  • Färg: Mörk Mahogny
  • Typ: Avec
  • Alkoholhalt: 54,3%

Gamla betygsskalan: 7 av 10

Kategori:

Beskrivning

Black Tot British Royal Naval Rum dök upp som ett monster i prislistan på Systembolaget, och landade på saftiga 5995 kr. Så våra förväntningar var skyhöga!

Färgen är mycket mörk mahogny – och med Black Tots prislapp som säkerhet, så är vi ganska säkra på att färgen är naturlig!

Första delen av aromen är överraskande neutral! Vi hade förväntat oss att rummet skulle fyllas av spännande dofter, men det händer inte riktigt. Även när den har fått vila lite så är aromen ganska neutral. När vi gräver oss ner i aromen så är det svårt att hitta något annat än fat! Med hjälp av några droppar vatten så kan vi föreställa oss lite fruktighet och lite kola.

Övergången från arom till smak är välbalanserad. Black Tot håller en rak och extremt strikt linje. Det är rökigt och det är starka inslag av tjära och kaffe – och utan några droppar vatten är den lite väl tung!

För både arom och smak så krävs några droppar vatten för att plocka fram smakerna. Det tråkiga med det är att Black Tot förlorar lite av sin pondus då! För det är faktiskt vad vi gillar mest med Black Tot British Royal Naval – det är att den bara går att sammanfatta som “en hård tuffing”.

Vi tycker att Black Tot var spännande att prova, men vi kan inte säga att vi kan tipsa om den! För den är dyr. Svindyr. Och ska vi vara helt ärliga så är priset mycket satt för att den är i väldigt begränsad upplaga och har nästan ett historiskt värde. Men om du är en samlare med stor plånbok så är det bara att shoppa loss.

Black Tot rum

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

,

Märke

Destilleri

Lagringstid

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Black Tot British Royal Naval Rum”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.