1423 SBS Denmark 2014

1 373 kr

  • Ursprung: Danmark
  • Destilleri: Enghaven Distillery
  • Råvara: Melass
  • Sammansättning: Single
  • Lagringstid: 4 år
  • Årgång: 2014
  • Färg: Rödlätt koppar
  • Typ: Avec
  • Alkoholhalt: 50,6%

Betyg: 69 av 100

Beskrivning

1423 SBS Denmark 2014 är en udda fågel i Single Barrel Selection 2018. För att försöka förstå har vi fått googla en hel del – men vi har inte riktigt landat i vad det hela handlar om.

SBS Denmark 2014 är en ung rom – men den är också ett bra exempel på att ålder bara är en siffra – den har mer karaktär än många mycket äldre rom. Vi kör lite bakgrundsinformation först, eftersom det inte är helt självklart vad en rom från Danmark innebär.

SBS Denmark 2014 är destillerad Enghaven Brænderi på Jylland – och har sin grund på melass. (Melassens ursprung vet vi inte.) Som namnet avslöjar så destillerades den 2014 – och har sedan lagrats 4 år i svalt klimat i Danmark. Överraskande nog så har den BARA lagrats på portvinsfat. Så sammanfattat så är den en nyskapande och innovativ rom. Vilket känns passande för något danskt!

Allt växlar en hel del fram och tillbaka, och det tar också lite tid att vänja sig själv vid SBS Denmark 2014. Vi lägger in redan här att den växer med tiden. Vid tredje-fjärde provningen så visste vi mer vad vi skulle förvänta oss.

Aromen är ung och pepprig. Det finns ganska tunga drag av jäst, som i början lutar mer mot finkel. Smaken är kraftig, med mycket torkad frukt – och fortsatt jästa sockertoner. Avsaknaden av vanilj är lite udda – sötman av portvin ger en helt annan smakupplevelse.

Vi ser fram emot framtida rom från Enghaven – i samarbete med 1423. Det är nåt i den danska kreativiteten som vi tycker känns mycket lovande – men i år nådde den inte upp till våra satta förväntningar.

1423 SBS Denmark 2014 producerades i begränsade 239 flaskor – som borde gå åt snabbt – men prislappen på 999 DKK saktar nog ner åtgången lite…

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Destilleri

Lagringstid

Årgång

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”1423 SBS Denmark 2014”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.