Skip to main content

Månadens rom november 2012 – Opthimus 21

By 30 oktober, 2012augusti 11th, 2019Dominikanska Republiken, köptips, Månadens rom, Opthimus

Månadens rom november 2012 - Opthimus 21

Vi delar ut Månadens rom för november 2012 till Opthimus 21! Det blir lätt att en lite anonym rom som Opthimus 21 blir utan hyllningar från oss, men inte den här gången!

Vi provade Opthimus 21 på rom-mässan i Berlin 2012, och hyllar den för att den är så otroligt välbalanserad och lättomtyckt! Den är verkligen en modern rom, långt från de gamla riviga rom som gett rom ett oförtjänt dåligt rykte i många kretsar!

Opthimus 21 är kommer i Opthimus tjusiga flaska, och har en vacker mörk ton – lite mer åt brons än ren guld! Den fina färgen på rommen gör sig grymt snyggt i den mycket transparenta och nästan lite nakna flaskan!

Opthimus 21 är en solera rom, gjord i väldigt spansk stil – som många andra rom från Dominikanska Republiken. Och det gillar vi starkt! Opthimus 21 känns väldigt genomarbetad, vilket lyfter den över många andra liknande rom. Den produceras av Oliver & Oliver, vilket allt som oftast ger en riktigt säker kvalitetsstämpel!

Månadens rom november 2012 - Opthimus 21

Aromen är lagom söt och komplex! Förutom vanilj och karamell har den trevliga inslag av kokos! Smaken har sedan riktigt bra och naturlig sötman: vanilj, honung, kola och lite körsbär! Fint!

Det är mycket Opthimus just nu på sidan, men det är av en enkel anledning: det är grymt bra rom!

Ursprung: Dominikanska Republiken
Lagringstid: Upp till 21 år
Färg: Fint mörk åt det röda hållet
Typ av rom: Avec
Alkoholhalt: 38%

Relevanta länkar:

Vår provning av Opthimus 21 (2011)
Fler Opthimus-rom

Månadens rom november 2012 - Opthimus 21

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.