Skip to main content

Guld: A-Bay Apelviken 6+ Single Cask

Årets rom för oss – för detta konstiga 2020 – är en rom som lyckas vara både enkel och förstå, men också kul för den som vill ha nåt extra!

A-Bay Apelviken 6+ Single Cask är en rom med ursprung i Panama – där den lagrats i tropiskt klimat i 6 år. Vi är ganska övertygade om att den var en ganska bra rom redan då. Men som så många producenter har visat, så kan en andra lagring i svalare klimat lyfta rommen ytterligare en nivå. Och just det tycker vi att A-Bay Spirit har lyckats med i sin slutlagring av Apelviken 6+ Single Cask. Den har fått ligga på hårt rostade svenska ekfat i två år i Varberg – och slutresultatet är grymt bra! Den kommer i den intressanta styrkan 52% – vilket gör att alla dess karaktärsdrag lyfts fram extra fint.

Ytterligare en anledning till att A-Bay Apelviken 6+ Single Cask hamnar högst upp på vår lista i år är att vi på sensommaren – då smittläget såg som bäst ut – lyckades få till ett besök till A-Bay och fantastiska Varberg – och Hotell Havanna. Trots mycket social avstånd från andra hade vi årets bästa romresa – som avslutades med att paddla SUP i just Apelviken.

Extra kul är att A-Bay Apelviken 6+ Single Cask fortfarande finns att beställa på Systembolaget!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.