Skip to main content

Dricka rom i Shanghai

By 30 mars, 2011romprovning

Vi är på jakt efter rom i Shanghai. Shaghai är en lite otippad stad att hitta Rhumerie Bounty Bar – en kedja med rombarer (nåja – två stycken). Baren är inredd som durken på ett gammalt fartyg, och det vimlar av piratflaggor. Bland tunnor och tampar finns en mindre bar, men med mycket personal! Nå, fungerar rom-konceptet? Nej. Varför? De har bara gått halvvägs och istället för att servera en rom-upplevelse som den mycket tröga Flash-hemsidan utlovat, så har de prioriterat en sötsliskig meny av rom-fruktshots.

Men så ska vi också hålla i åtanke att det är i ett land där man inte något direkt koppling till karibien, även om man själva har en historik av pirater. (Shanghaiande?)

Vi kan förstå att det inte går att köra ett allt för strikt koncept, och lite färgglada romblandningar har väl ingen dött av. Men det irriterande är att personalen inte har en tanke på att servera bara ren rom. När vi lyckas kommunicera det, så är vi lite överraskade över de höga priserna. Tills serveringen börjar. Rommen serveras i i ett stort glas, som sedan fylls på med uppskattningsvis 15-16cl. Detta gör att den enda rom vi testar är Matusalem Gran Reserva 15, som personalen starkt rekommenderar!

Utbudet då? De har inte ett enormt utbud av mörk rom, men det är helt okej för att vara i Asien! På deras hemsida hade de ganska bra indelningar av rommen, men här ser menyn annorlunda ut! De har delat upp sin lista i några blandade kategorier: ”Franska” (Martinique och Guadelope), ”Americas”, ”Brazilian” och ”Venezulan”. Hur den indelningen gick till vetetusan?

Ett stort minus är också att man serverar den något icke-karibiska ölen Carlsberg i baren. Det sammanfattar lite av Rhumerie Bounty Bar – inte en helhjärtad satsning.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.