Skip to main content

Bacardi Elixir

By 12 mars, 2014maj 22nd, 2014Bacardi, likör, romlikör, smaksatt rom

bacardi-elixir-photo01

Bacardi Elixir är ytterligare en rom-relaterad produkt som vi väljer att inte klassa som en rom. Anledningen? Procenthalten. Bacardi Elixir ligger på 24%, vilket ändå gör att vi får kalla den för en… likör.

Bacardi Elixir tillverkades bara fram till 1960-talet, men sen återupptog man produktionen till tävlingen Bacardi Legacy 2013. Det är idag inte sagt om det kommer bli någon mer tillverkning.

Jo, men nu glömde vi ju att prata om vad Bacardi Elixir är! Den tillverkas genom att man lägger ner plommon i tunnorna, och låter de ligga där i 6 månader.

Aromen kan beskrivas med bara ett ord: katrinplommon. Eller vi kanske väljer att säga “sviskon” istället; bara för att det är ett så roligt ord.

Smaken ger nästan inga spår av de 24% alkohol som den innehåller, vilken nästat känns farligt – och vi smaken den ändå ljummen – om den var kall skulle den nog bara smaka plommonsaft.

Vi fick möjlighet att smaka Bacardi Elixir på en Bacardi Master Class i Stockholm. De flaskor som de hade med då överensstämmer mer med utseendet på den “gamla” flaskorna – men om vi har fattat det rätt så finns det även en mer modern tappning av flaskan. Vilket kanske är ett tecken på att Bacardi Elixir är tillbaka mer permanent?

bacardi-elixir-photo02

bacardi-elixir-photo03

One Comment

  • Christian skriver:

    Stämmer att denna flaskan finns i en ny ”trendig” design.
    Jag köpte en flaska på Mallorca förra året men har inte smakat än (inte dyrare än deras piña colada så jag tog den för en drinkingrediens). Visste inte äns att den var smaksatt med plommon..
    Man lär sig mycket nyttigt här på romrom!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.