Skip to main content

Atlantico Private Cask – Månadens rom februari 2012

By 12 februari, 2012augusti 11th, 2019Atlantico, köptips, Månadens rom, Topplistor

Atlantico Private Cask - Månadens rom februari 2012
Vi har ju sedan dag ett hyllat Atlantico Private Cask – och nu när den är på väg in i Sverige med stormsteg så kan vi inte annat än att ge den titeln “Månades rom februari 2012”! Och det vill vi hylla Atlantico Private Cask med genom att berätta mer om den! Så håll i er!

Atlantico Private Cask är framställd av en blandning av melass-rom och sockerrörs-rom. Anledningen till det? Melassen ger Atlantico mer fyllighet, och sockerrören ger mer karaktär! Hur går processen till då när detta mästerverk till rom framställs? Det görs i tre steg:

 1. Melass-rommen och sockerrörs-rommen lagras separat i 2-3 år.
 2. Rommen blandas och lagras sedan i ytterligare 2 år, för att ge dem chansen att smälta ihop ordentligt!
 3. Den blandade rommen lagras sedan med Solera-metoden i upp till 15 år.

Innan Atlantico Private Cask tappas på flaska tillsätts lite fruktig Aguardiente för att ge den ännu mer karaktär och för att fullända balansen! (Enkelt sammanfattat så är Aguardiente en koncentrerad sockerrörs… sprit.)
Hela den här processen är gjord för hand, och allt övervakas noggrant av Atlanticos grundare!

Utseende:
En djup bärnstensfärg, och en lite långsamt flytande sammansättning! Vackert!

Arom:
Först möts vi av mjuka toner av kola, caramell och lite ek. När den första söttman har lagt sig så uppenbara sig tydliga vanilj- och fruktdofter!

Smak:
Fina inslag kola, söta bär och sirap! Atlantico Private Cask är otroligt snyggt balanserad med lagom sötma! Hatten av för det!

Eftersmak:
Eftersmaken ligger kvar ganska länge! Kanske inte som på en riktig Agricole-rom, men betydligt längre än på många rena melass-rom! Just den här karaktären på Atlantico Private Cask tar den upp till en stark 10-poängare hos oss!

Och här är lite av Atlanticos egna skryt:

 • Vinnare av London Rum Festival 2011 och utsedd till ”The world’s best Solera Rum” – före t.ex. Zacapa XO, Zacapa 23 och Santa Teresa 1796
 • Vinnare Internationella romfestivalen i Berlin 2011, överlägset högst poäng av alla kategorier, med 20 poäng mer än tvåan.
 • Helt hantverksmässig tillverkning, t.o.m. etiketterna sätts på för hand.
 • Atlantico stödjer organisationen MIR (Mission International Rescue) som stödjer de mest utsatta i Dominikanska Republiken.

 

Sprid ordet!
Gå gärna in och Like:a Atlanticos officiella Facebook-sida – och följ deras nyheter! De tar även emot sköna bilder från sina “drickare” som de sedan publicerar på sin vägg! Du kan även gärna lägga upp dem på vår Facebook-vägg, och sedan kommentera eller tagga bilden med @AtlanticoRum. Lägg gärna in ett gott ord för oss också: @RomRom.se!

Så hur får du tag i en flaska?
Beställ den från Systembolagets beställningssortiment! Visst, det tar lite tid, vilket är irriterande! Men det är det ända sättet att sätta lite press på Systemet, så att Atlantico Private Cask kan ta sig in i ordinarie sortiment! http://www.systembolaget.se/86287

 

Länkar till våra tidigare artiklar om Atlantico Private Cask:

Atlantico Private Cask - Månadens rom februari 2012

6 Comments

 • Arne skriver:

  Hej på Er!

  Prövade denna på krogen i helgen, har nu beställt hem en flaska.
  Kanongod!

  Mvh

  Arne

 • Besten från Borlänge skriver:

  Har beställt en Atlantico nu också! Förväntningnarna är hööööga!!!

 • MC skriver:

  Kul! Ska beställa en i veckan!

 • Thomas skriver:

  Fastnade redan för den när ni testade den förra året! Har beställt en från Systemet nu! Tack för en kanonbra sida!

 • Patrik skriver:

  Är den här sötare i smaken än Zacapa 23? Plockade upp en sådan i veckan och blev besviken på den, är uppenbarligen ingen finsmakare då jag inte känner någon större skillnad ”öga mot öga” mellan Z och Bacardi Black så tänkte prova en sötare och mer kola-aktig rom och tänkte om den här kanske skulle kunna passa mig bättre? Ger självklart Z flera chanser att imponera på mig då jag är ny på rom :)

  • RomRom skriver:

   Hej Patrik! Atlantico Private Cask är lite mindre söt än Zacapa 23! De har balanserat den riktigt fint med melass- och sockerrörsblandningen! Så om du letar efter ännu sötare rom, så är nog inte Private Cask vad du behöver!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.