Skip to main content

Observera att den här sidan är från 2017!

Nu är det dags igen! Eller ja, det är ju några månader kvar – men nu går 24 Days of Rum The Original Rum Calendar att beställa! Nytt för i år är att den även går att beställa från Systembolaget!

Vi lägger in en bild på vad du behöver fylla i – och Systembolagets egna instruktioner hittar du här: https://www.systembolaget.se/bestalla-drycker/privatimport/
Det kräver lite registrering och sånt först (om du inte redan har ett konto på Systembolaget. Men det går ganska fort!

Priset ska sluta på 775 kronor.

Så här ska det se ut:

 

Information om kalendern (på engelska) :

The Concept:

Each Rum Calendar consist of 25 windows and a folder for notes. Behind the top win- dow, you will find the official Rum Calen- dar tasting glass and behind each window marked 1-24 you will find a 2cl. bottle with the delicious rum of the day.

24 Days of Rum provides you with a unique opportunity to taste something new and delicious every day in December lead- ing up to Christmas. Each bottle is labeled with name of Rum, ABV and origin. Furthermore, customers can go to www.24daysofrum.com to gain access to more comprehensive history of each bottle

Unique Package:

Every year the 24 Days of Rum Calendar is redesigned and we are proud to bring you a simple and unique packaging this year which will increase your experiences even further and make Christmas just a little better.

Great Taste:

Behind each of the 1-24 windows lies a 2 cl bottle with the best quality rum. We consider the Rum Calendar to be a “Rum School” where you will find both renowned and less known brands. This diversity brings you one of a kind opportunity to taste something very special. The taste and strength varies from rum to rum. You will taste both sweet and dry rum, and you will experience that the ABV differs from 38% to 65%. How long can you hold up? Get ready to explore bold and well-traveled rums from all over the world!

World Wide Rum:

Rum is produced in more than 90 countries across the world, with the calendar we aim to reach as many styles as possible. 2017 will showcase rum from Panama, Costa Rica, India, Barbados, Dominican Republic, Jamaica, Trinidad and many more countries.

38 Comments

 • Fredrik Malm skriver:

  Det här var den värsta blåsning jag varit med om. Sorterna består praktiskt taget uteslutande av obskyr billig skitrom. Att snittlagringen ligger runt 8 år vet jag inte ens om den når upp i det, och för ett literpris på 1600:-. så är det här rakt av ett rån. 19 dagar in så har två flaskor varit drickbara och en handfull varit rakt av odrickbart och resten varit obehagligt dåliga. Droppen för mig var den ”Handgjorda romen från Flensburg”… på riktigt? Jag utmanar någon att dricka den utan att grimasera.

  Kul koncept, och jag förstår att inte romrom.se är involverade i produktionen av den här kalendern, men jag vill varna andra för att köpa den här. Vilket är sjukt tråkigt för det här var den bästa ide till en julkalender jag sett.

  • Patrik Hermansson skriver:

   Håller med dig fullständigt. Hoppar denna nästa jul. Värsta rena skiten jag varit med om

   • RomRom skriver:

    Nu är ju just den här sidan om 2017-upplagan – men vi förstår att det är 2018-kalendern ni pratar om. (Det går tyvärr inte att flytta kommentarerna dit istället.)
    Håller med om att det har varit en hel del riktigt svår rom! Men vi hade förväntat oss en del sisådär-rom när det skulle vara prover från 24 olika länder! :)

  • Tom skriver:

   Vilken besvikelse 2018
   Totalt odrikbara
   Med facit i hand skulle man köpt https://www.macy.dk/box/rom3/ i stället

 • Patrik Hermansson skriver:

  Har kalendern för i år. Kan säga på rak arm att den är en besvikelse. Har öppnat 15 luckor nu och endast en 4-5 har varit drickbara. Resten har åkt i vasken. Riktigt besviken är jag. Hoppas på bättre smaker och rom till nästa jul

 • Rebecka skriver:

  När kommer kalendern komma in igen för beställning? Med vänlig hälsning, Rebecka

 • Chatrine nilsson skriver:

  Hej!
  När kommer det mer info om kalendern 2018 ?

  • RomRom skriver:

   Hej! Nu har vi fått upp den första publiceringen för 24 Rums 2018: https://www.romrom.se/24-rums-2018-finns-nu-att-bestalla-pa-systembolaget

  • Matte skriver:

   Jag försökte beställa genom Systembolaget och gjorde precis som det står ovan och fick detta svar:

   Systembolaget har tittat närmre på hanteringen av förfrågningar gällande advents- och julkalendrar under 2018.
   Utformning av denna typ av produkt strider mot alkohol-och marknadsföringslagen, vi kan därför inte hjälpa till med denna förfrågan.

   Systembolaget behöver följa de lagar och regler som gäller för försäljning av alkoholdrycker i Sverige. Alkohollagen säger att all marknadsföring av alkohol ska kännetecknas av särskild måttfullhet. Enligt Konsumentverkets precisering av detta begrepp ska marknadsföring och design inte förknippas med företeelser som trafik, sport, våld, vapen, droger eller lägga särskild vikt vid högtider. (Undantaget är t ex Julöl, Julsnaps och dylikt som har accepterats av Konsumentverket).

   Den efterfrågade produkten lägger särskild vikt vid högtid samt strider emot måttfullhetkravet då det uppmanar till merkonsumtion, och vi behöver därför neka denna privatimport.

  • RomRom skriver:

   Matte – den här sidan gäller 2017 års upplaga. I 2018-upplagan så är det inte längre en julkalender – utan fokus på att kunna prova 24 rom. Här är den aktuella versionen: https://www.systembolaget.se/dryck/sprit/24-rums-8580404

  • Tom skriver:

   Varför finns det inget glas med i kalendern 2018?

  • Rebecka skriver:

   Försökte beställa på Systembolaget och den va slut, la en import förfrågan men fick avslag? Hur får man tag på denna kalender?? Tacksam för svar!
   Med vänlig hälsning, Rebecka

 • Karoline skriver:

  Hej, finns det en kalender för 2018?
  Är det typ samma rom eller lite olika jämför med 2017? :)

 • Ulf skriver:

  Detsamma gäller mig inget glas men även dubbla flaskor och inget häfte mvh Uffe

 • Martin skriver:

  Beställde på rombo.dk
  Kom på 2 dagar.
  Beställer du på förmiddagen har man oftast det till dagen efter. /Martin

 • Ib Leth skriver:

  Hej. Köpte rom-kalendern i fjol för första gången och tyckte det var en väldigt trevlig upplevelse. Kommer precis hem från Tyskland med en nyinköpt kalender för 2017. Inser att vi inte har fått med något häfte för ”My tasting notes” och börjar titta runt inuti kalendern. Till vår stora besvikelse inser vi då att det inte finns något glas bakom luckan! Snacka om besvikelse. Hur gör vi nu? Kalendern var ju oöppnad. Kan ni ordna ett glas till oss och en ”My tasting notes”? Vi som var inne på att ge bort en kalender. Snacka om snopet…
  Ib och Eva Leth

  • RomRom skriver:

   Hej!
   Tråkigt att höra att det saknas grejer i kalender. Förra året hörde vi också från en (!) person som också saknade glas – vilket ändå är rätt imponerande om det är så få som blir fel – kartongerna är manuellt ihopsatta. :)
   Men, med det sagt så är det alltså inte vi som står bakom kalendern – så vi kan tyvärr inte hjälpa er med glas och häfte. Men kontakta 1423.dk och fråga dem – så kan de säkert lösa det på nåt sätt.
   http://www.1423.dk/contacts/
   https://www.facebook.com/24daysofrum/
   Gällande glaset, så kan det kanske vara värt att känna efter lite extra kring luckan – det är ett litet glas och det kan ha smitit ut ur sitt fack.

  • Ib leth skriver:

   Om glaset har smitit så måste det vara mycket mindre glas än förra året, vi har öppnat hela kartongen och räknat alla flaskor och det fanns inget glas. Och hela facket var intakt.

  • Ib Leth skriver:

   Jag har mailat 2 gånger nu till 1423.DK men får inget svar. Inget glas och inga tasting notes så det blir inga fler romkalendrar i fortsättningen.
   Mycket besviken det gäller tydligen bara att sälja utan ansvar……..

   Ib och Eva Leth

 • Joakim skriver:

  Är det försent att boka nu?

  • RomRom skriver:

   Kontakta Herida (http://www.herida.se/) – så kanske de kan ge en uppskattning på om det är för sent att beställa nu. Om det är för sent genom dem så finns kanske möjligheten fortfarande att beställa från Danmark, eller om du hittar någon som ska åka färja med Birka eller Eckerö.

 • Lotta Casey skriver:

  Do you ship to Finland? Can’t find were to order…

 • L.d. skriver:

  Finns den hos stena line?

 • NInni skriver:

  Är det olika rom-sorter i kalendern varje år? Köpte kalendern förra året och det var mycket gott iden.

 • Daniel Lindén skriver:

  Nice, tack för infon! Gjorde genast en förfrågan på Systembolaget, så får se om det kommer hem något. Ska bli väldigt roligt och intressant att smaka i december, vilket ni också kommer att göra?

 • Markus Agebrink skriver:

  Försökte söka upp den hos Systembolaget, men utan någon lycka.
  Några tips??

  /Markus

  • RomRom skriver:

   Hej Markus,
   Kalendern finns inte i sortimentet, utan den behöver importeras genom privatimport tyvärr.
   Har du gått genom länken som finns i artikeln?

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.