RomRom.se – For Rum Lovers. By Rum Lovers.

Vad är RomRom.se?

RomRom.se är en sida som inte bara hyllar drycken rom en gång, utan två gånger! Vi brinner för rom, och letar hela tiden efter nya guldklimpar att recensera på sidan. Vi bedömer smak, doft, pris, flaskans form, med mera – helt efter eget tycke! Oavsett om du gillar rom som en avec eller som en ingrediens i en drink så är meningen att du ska känna dig hemma ”hos oss”. 
Finns det någon som helst koppling till rom så hoppas vi kunna skriva om det.

Har du några frågor, funderingar eller idéer – kontakta oss gärna på contact@romrom.se eller kontakta oss via Facebook!

Vår vision

Vår vision är att guida dig till den bästa rommen, just för det ändamål som passar dig! Vi sätter vår egen prägel och kvalitetssäkrar våra recensioner. Vi har tröttnat på rom-sidor som sätter höga betyg på nästan all rom, bara för att de vill tilltala alla. Om en rom inte faller oss i smaken kommer vi att såga den. Vi är Apples App Store, andra stora svenska rom-sidor är Android Market.

Vi vill skapa en diskussion om rom i Sverige, och få fler att upptäcka denna underbara dryck.

Vilka är vi?

RomRom.se - profilbild 100 pxMikael
Jag påbörjade min verkliga kärlek för lagrad rom i Australien runt 2003 – jag har därför en lite oförtjänt stort tycke till Bundaberg rom. Sedan dess har det varit en spikrak romväg som kulminerade i lanseringen av RomRom.se. Jag ser gärna att en mörk rom har både sötma och karaktär. Med bakgrund som designer så tycker jag att det yttre är viktigt, men det medför även att jag kan gilla en riktigt risig förpackning som döljer en fin rom! Min bästa romupplevelse? Provningen av Legacy by Angostura med Master Distiller John Georges blir såklart svårslaget. Men ska jag dela ut en silvermedalj bronspeng så blir den delad mellan rommässan i Berlin 2011, och besöket på St James på Martinique. Uppdatering: Mötet med Lorena Vasquez, Master Blender Ron Zacapa är ju helt klart på silverplats just nu!

RomRom.se - profilbild 100 pxJoakim
Jag har varit inbiten romfantast sedan tidigt 2000-tal och har sedan länge skippat colan och njuter istället av rom i sin renaste form. Har en stark förkärlek till rom i stil och smak á la Zacapa XO (endast söt rom gillas inte) och tjusiga paketeringar. Mest av allt gillar jag rom som överraskar och levererar något oförväntat bra! Agricole rynkar jag på näsan åt alltför ofta… Mina topp 3 favoriter bland rom jag har provat? Det är Legacy by Angostura , El Dorado 25 Years Old och Diplomatico Ambassador!

 

RomRom.se - profilbild 100 pxMartin
Jag har ingen speciell inriktning på min romsmak – både en kraftig agricole och en söt melass kan falla mig i smaken! Det är inte bara rommen i sig som charmar mig, det är miljön och upplevelsen – vilket ibland kan ge lite orättvisa bedömningar. Min bästa romupplevelse? Bästa och sämsta kanske – då kärleken till Zacapa spårade ur, och gav en nota på över 3000 kr på Supper. Min näst bästa upplevelse var nog när jag lovade Micke att köpa en finrom i Danmark, och istället köpte en flaska smutsig Hansen rom. Det var nog inte Mickes bästa romupplevelse.

Glöm Whiskey. RomRom.se