Cane Island Barbados Single Island Blend

369 kr

  • Ursprung: Barbados
  • Destilleri: Foursquare Distillery och West Indies Rum Distillery
  • Råvara: Melass
  • Sammansättning: Blend
  • Lagringstid: 3-8 år
  • Färg: Guld
  • Typ: Allsidig
  • Alkoholhalt: 40%

Betyg: 79 av 100

Kategori:

Beskrivning

Cane Island Barbados Single Island Blend är en spännande rom som dök upp på Systembolaget under 2022. Den följdes sen av flera andra nyheter från Cane Island.

En klar nackdel för Cane Island Barbados Single Island Blend är att den listas med ursprung från Nederländerna, vilket kan göra den svårare att hitta för dem som letar på Systembolagets hemsida. Vi kommer välja att lista den under Barbados, även om vi misstänker att ursprungsmärkningen har att göra med de regler om ursprungsskydd som jobbas på hos många destillerier på Barbados.

Som namnet avslöjar, så är det är en blend av rom från Barbados. För oss är det en lite överraskande kombination – då det är en blend av rom från Foursquare Distillery och West Indies Rum Distillery – med både rom från enkelpanna och kolonnpanna. Åldern på rommen är mellan 3 och 8 år, och den har lagrats i tropiskt klimat på bourbonfat.

Alla de kombinationerna gör ju att Barbados Single Island Blend inte blir så lätt att presentera i en mening. Men det fina är ju att den öppnar för massa diskussioner gällande regelverk, ursprungsskydd, lagring och temperaturer.
Men det tar oss till det ännu mer överraskande; att den ligger på 369 kronor på Systembolaget. Det kanske är ett sätt att komma in på den svenska marknaden, men vi tycker att det är extremt billigt! Vad får man för de 369 kronorna då?

Man får en allsidig och snygg rom – som kommer att funka i alla möjliga sammanhang. Cane Island Barbados Single Island Blend har en ganska mild rom, med lätt kryddighet som drar åt peppar, fat och vanilj. Smaken är kanske lite kantig, men den vägs upp av fina lätta toner av vanilj, fudge och pomerans.

Cane Island Barbados Single Island Blend kanske inte är perfekt balanserad, och kommer kanske inte vara en favorit bland de största romnördarna. Men för 369 kronor kan vi starkt rekommendera den – som en enkel, god och allsidig rom.

Ytterligare information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Destilleri

,

Lagringstid

,

Årgång

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

Sötma

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Cane Island Barbados Single Island Blend”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.