Tres Hombres 12 years 2012

600 kr

  • Ursprung: Dominikanska Republiken
  • Årgång: 2012
  • Färg: Naturligt mörk bärnsten, med lite röd ton
  • Typ av rom: Avec
  • Alkoholhalt: 40%

Betyg: 97 av 100

Kategori: Tagg:

Det var länge sen vi delade ut en maxpoäng på RomRom.se, men nu är det dags igen! Var börjar vi någonstans? Lite snabb fakta om Tres Hombres är på sin plats eftersom det är en del av upplevelsen av Tres Hombres 12-åriga solera från 2012!

Till er som inte har läst våra snabba sammanfattning av Tres Hombres tidigare, så kommer den här igen! Tres Hombres seglar över en stor skuta till Västindien varje år – helt utan motorkraft! Där väljer de sedan ut en rom och seglar tillbaka den till Europa tillsammans med andra utvalda varor från Karibien/Västindien! Både 2010 och 2011 kom de hem med 8-åriga solera rom från Dominikanska Republiken, men till 2012 så blev det – passande nog en 12-årig. Tres Hombres 2012 kommer i en upplaga på 4000 flaskor

Vad har hänt då från 2010 till 2011 till 2012? Det har skett en grym utveckling på alla plan!
Tres Hombres 2012 är en solerablandning av rom som lagrats i 10 till 20 år, vilket har gett den en väldigt hög mognadsgrad och bra balans! Rommen kommer från Oliver & Oliver, vilket nästan alltid ger en väldigt hög kvalitet!

Vi kan börja med det yttre! Flaskan har sminkats upp ordentligt – och är nu inte längre en smuggelspritsflaska, utan har nu en snyggt designad flaska, etikett och profil. Man skulle lätt kunna se det som tråkigt att en genuin rom går igenom en designbyrå i Holland – men vi tycker att de har gjort ett grymt bra jobb! De har plockat upp ett formspråk som passar den naturligt mörka och röda Tres Hombres 2012 perfekt!

Aromen är är lite fruktig, med lagom mycket sötma av vanilj och karamell! Den är snäll, och lämnar näsan lagom påverkad inför smaken!
Smaken av Tres Hombres 2012 är grymt mjuk och len! Den har en härlig naturlig sötma av vanilj, honung och lite kanel! I eftersmaken kommer lite mer stuns och kryddor, som gör att den ligger kvar fint i minnet!

Vi kan inte annat än att lyfta på hatten till Tres Hombres! En miljövänlig, snygg och grymt god rom – det kan inte bli annat än full pott från oss!

Vi kommer inte att vara så utförliga om Tres Hombres här – det kommer vi att återkomma till senare under vintern! Det finns massor att skriva om deras miljötankar, deras backgrund och deras framtidsplaner!

Tres Hombres 12 years 2012

Mer information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Destilleri

Lagringstid

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

Sötma

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Tres Hombres 12 years 2012”

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.