St Lucia Distillery 1931 2nd Edition

790 kr

  • Ursprung: Saint Lucia
  • Lagringstid: 5-7 år
  • Sammansättning: Blend
  • Årgång: Buteljerad 23 juli 2012
  • Färg: Kraftig koppar
  • Typ av rom: Avec
  • Alkoholhalt: 43%

Betyg: 79 av 100

Vi provar St Lucia Distillery 1931 2nd Edition – som är från 2012. Den firar 81-årsjubileumet av Dennery Distillery på Saint Lucia. 81 år!? Jo, men det här är “Edition 2”. Edition 1 kom ut 2011 och var då för att fira 80 år. Då är det ju helt logiskt, men firar man verkligen så? Nåja, tillbaka till rommen!

St Lucia Distillery 1931 2nd Edition känns som en typisk premium-rom från Saint Lucia. Allt från den tjusiga (men kanske inte så påkostade flaskan) – till det strikta och komplexa innehållet.

Aromen är kraftig när den har fått växa till sig lite. Det är mycket kryddor tillsammans med spår av körsbär. Det är lite överraskande svaga vaniljinslag, men de räcker för att lyfta in lite naturlig sötma.

Smaken är snygg, men vi tycker att det tittar fram små små spår av finkel. Men det dämpas snabbt av en härlig och komplex smak-attack. Det blir en skön blandning av krydda, fat, vanilj och körsbär. Det är en rom som kanske skulle göra sig ganska dåligt till en söt dessert, men fint till en cigarr eller till mycket mörk choklad.

Vi tycker att St Lucia Distillery 1931 2nd Edition är en riktigt bra och genuin rom. Om du skulle springa på den för runt 700-800 kr, och är sugen på att ha en bra St Lucia-rom hemma – så är det bara att köpa. Den är en kul introduktion till en lite annorlunda skola av rom.

st-lucia-1931-batch-2-photo01

st-lucia-1931-batch-2-photo02

st-lucia-1931-batch-2-photo03

St Lucia Distillery 1931 2nd Edition har inte filtrerats så kraftigt, så om du köper en flaska finns det risk för fällningar i botten. Har du det så är det alltså inget “fel”.

Mer information

Betyg

Ursprungsland

Märke

Lagringstid

Alkoholhalt

Inköp

Skola

Typ

Sötma

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “St Lucia Distillery 1931 2nd Edition”

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.