Ron Aldea Maestro

549 kr

  • Ursprung: Kanarieöarna, Spanien
  • Destilleri: Aldea
  • Råvara: Spröda sockerrör
  • Sammansättning: Blend
  • Lagringstid: 10 år
  • Årgång: 2006
  • Färg: Koppar
  • Typ: Avec
  • Alkoholhalt: 40%

Betyg: 73 av 100

Aldea är ett spännande destilleri på ön La Palma i Kanarieöarna. I våra kretsar är det kanske mest känt för att ha försett Tres Hombres med rom under ett par år. Vi har sett Aldea en hel del de senaste åren, men det här är faktiskt första gången vi provat någon av deras egna rom. Och upplevelsen är positiv och kul – men också lite udda.

Ron Aldea Maestro är – trots sina 10 års lagring – den yngsta Aldea-rom som finns på Systembolaget. (I beställningssortimentet finns även 15-åriga Aldea Familia och 22-åriga Aldea Tradicion.)

Ron Aldea Maestro har lagrats 10 år på bourbon-fat, vilket har gett den väldigt mycket vanilj i aromen och i den första smaken. Sen har den ett kryddigt avslut. Ett väldigt kryddigt avslut – och vi tycker oss hitta gräs, bränt socker och bittermandel.

Vi kan inte avgöra om det är det är vår ovana att dricka Aldea, eller om det är ett faktiskt karaktärsdrag i Aldea Maestro – men den känns överraskande komplex. Den har väldigt mycket karaktär som vi vill kalla för “smutsig” – och den smakar inte som genomsnittlig rom – vilket är kul. Den är inte heller producerad som genomsnittlig rom – på Kanarieöarna har man en tradition i att använda sockerrörssaft istället för melass – och sen har just Aldea Maestro destillerats på en vedeldad pot still.

Mer information

Betyg

Ursprungsland

,

Märke

Destilleri

Lagringstid

Årgång

Alkoholhalt

Inköp

Skola

,

Typ

Sötma

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Ron Aldea Maestro”

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.