Trois Rivières 1999

Trois Rivières destilleri på Martinique har sett sina glansdagar. Efter en snabb tur bland gamla cisterner och den så hårt profilerade väderkvarnen, så får vi chansen att pröva hela Trois Rivières sortiment av mörk rom. Och det går ganska snabbt. Det består idag mer eller mindre av två åldrar: 8-årig och 5-årig. Som med den mesta rommen från Martinique, så har den åttaåriga rommen en kraftig fatkaraktär, nästan inga fruktsmaker och väldigt lite sötma. En äkta Agricole-rom helt enkelt. Tyvärr får man även kalla den för rivig, och den kräver ordentligt med tillsats av sockerlag. Att Trois Rivières 8-åriga sen är riktigt dyr sänker betyget ytterligare.

8 Comments

 • Douglas skriver:

  Trois Rivièren tycker jag har blivit sämre, jag har tidigare provat deras rom från 1960 talet då jag var på besök 1996.
  Man märker att de har sedan 1974 har fått mer spretiga alkoholstruktur och har inte samma balans i smakbilden.

  Vet ej vad som skedde efter att Rossi fick ägande i bolaget. Min tes att man destillerar för fort och att man tappar ester under destilleringen, det menas med att man kör pot still i högre värme, över 87 grader.

 • Magnus skriver:

  Smaken är ju olika. Tycker att den 8-åriga Trois Rivièren är riktigt bra, 7-8/10. Den känns som att recensionerna tenderar att fokusera väldigt mycket på sötma. Dricker man enbart söt rom gillar man troligtvis inte många agricole romer. Att sedan nästan helt fokusera på sötma tycker jag känns något underligt, agricoleromer uppvisar ofta smaknyanser som saknas hos melassromerna. Men som sagt smaken…

 • Arne skriver:

  Smaken e som baken…. Sedan jag fann mörk rom för 15 år sedan har jag inte hittat något som är bättre än Trois Rivieres. Jag gillar verkligen den riviga smaken. Tycker själv att all sötma/punsch-liknande tendenser i rom är äckligt. På systemet verkar de föredra det senare, tror jag. Synd att destilleriet inte lever upp till någon högre standard. Vilken är den bästa rommen tycker ni romrom’are?

 • Sebastian skriver:

  Trois rivier är enligt mig och finsmakarna en utav de bästa du kan finna, den är riktigt bra ända in i baljan! Lär dig din rom!!

  • RomRom skriver:

   Hej Sebastian! Tack för inputen! Det är bra att det finns några av er där ute som tycker om Trois Rivières – för vi gör det tyvärr inte. Vi har en flaska på lager som vi verkligen försöker hitta charmen med, men det går inte för oss!
   Men det är ju det som är kul – att man kan tycka olika!

 • Cuba Ron skriver:

  Hej,

  Såg att ni tyckte det var lite ”spritig” smak i Trois Rivières , ni får dock tänka på att dom flesta romsorterna från martinique är Agricole rom. Då kommer en kraftigare och spritigare(tyngre) smak fram pga av tillverkningen.
  Så det går absolut inte att jämföra med sorter som Zacapa, Boltran Havana Club m.fl som görs på melassen från sockerrören medans då Agricole rom görs på saften på sockerrören och destilleras i enkelpanna… därav den stora skillnaden

 • Baggus skriver:

  hej det märks att ni är nybörjare vad gäller rum….rhum..rom!
  B

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.