Tres Hombres 2016 Edition 15 är fortsättningen på Tres Hombres serie av rom från Dominikanska Republiken. Det sträcker sig ända tillbaka till deras första rom 2010.

2016 års upplaga kommer i en ny – men lite mer klassisk flaska. Hela serien är snygg tillsammans, och med Tres Hombres 2016 Edition 15 lyfter flaskan fram en vackert mörk rom.

tres-hombres-2016-edition-15-photo02

Aromen är ganska lugn – nästan överraskande lugn. (Vi återkommer till det på slutet!) Det är toner av kakao – eller nästan mer åt tryffel.

Men det är i smaken som Tres Hombres 2016 Edition 15 visar sig som bäst. Den är kraftfull, men som förväntat så har den en stor underliggande sötma. Det kommer fram knäck och vanilj, och lite spår av exotiska frukter.

Med årets dominikanska rom så har Tres Hombres valt att lyfta upp alkoholhalten till 43,1%, vilket ger en charmig och välbalanserad kick på slutet.

Tres Hombres 2016 Edition 15 är en rom som är enkel att tycka om. Det kan tyckas att det inte händer så mycket från år till år med Tres Hombres “Dominicana”-rom, men vi vill inte döma den för det. Den tydliga justering de har gjort i år är att de har följt en pågående trend – att höja procenthalten något – och vi tycker att det funkar väldigt bra för dem!

Tres Hombres 2016 Edition 15 har hamnat på 819 kr på Systembolaget nu. Det kan vara mycket pengar men vi tycker fortfarande att att den är ett bra köptips. Den är ingen rom som man sveper i sig på en kväll – utan den ska njutas sparsamt vid speciella tillfällen. Med Tres Hombres unika bakgrund och story så lämpar den sig mycket bra som present också. Hela Tres Hombres serie har blivit ett samlarobjekt, så vi räknar med att Tres Hombres 2016 Edition 15 kommer gå åt snabbt.

Det här blir första gången som vi gör en “reservation för ett högre betyg”. Vi provar Tres Hombres 2016 Edition 15 med stor förtjusning, MEN det känns som att vår flaska kan ha tagit in lite syre. Vi provar från Tres Hombres fina småflaskor – och vi tror att vår flaska kan ha tagit in luft under en period. Det är något i den lite tillplattade aromen som ger misstankarna – samt att korken skiljer sig från de andra småflaskorna. Så vi ger Tres Hombres 2016 Edition 15 ett väldigt högt betyg – med utrymme för ännu mer!

tres-hombres-2016-edition-15-photo03tres-hombres-2016-edition-15-photo05

6 Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.