Tres Hombres 2014 Edition 07 är – som namnet kanske avslöjar – Tres Hombres sjunde rom. Men det är relevant att lyfta fram den som deras femte rom från Dominikanska Republiken. Den är en uppföljare till Tres Hombres 2013 Edition 05 och Tres Hombres 2012. Gjorde vi de onödigt komplicerat här? Ja, lite – men det är av en anledning. När ni har provat Tres Hombres 2014 Edition 07 kommer ni (kanske) att rusa ut på nätet och försöka hitta mer rom från Tres Hombres. Och då vill vi lyfta fram är att TH 2014 Edition 06 och TH 2013 Edition 04 är helt annan typ av rom.

Nu lämnar vi det där årtals- och edition-rabblandet och går vidare till själva rommen.

Som ni kanske vet så har vi redan delat ut pris till Tres Hombres 2014 Edition 07, så det kommer kanske inte att vara så spännande i huruvida den kommer att få ett bra betyg eller inte. Därför väljer vi att börja med något lite negativt. Vi är inte stormförtjusta i flaskan som valdes för 2014 Edition 07. Men rommen i sig har en mycket fin kopparton!

Och det är när Tres Hombres 2014 Edition 07 ligger i glaset som det riktigt fina kommer igång. Aromen är otroligt len, och lyfter tydligt fram fina pigga toner av vanilj tillsammans med bränd karamell. Det är ett snyggt mognadstecken från Tres Hombres att kunna hålla doftupplevelsen så söt utan att bli smörig eller oljig.

Övergången till smaken är sen mycket snygg! Det är samma raka drag av karamell och vanilj som i aromen, men i smaken kompletteras den av härliga kryddor och lite nötter! Och hela den här precis lagom komplexa smakupplevelsen sitter i precis lagom länge! I smaken och eftersmaken har fruktigheten från aromen försvunnit, och ersatts av lite strävare sting – vilket funkar briljant!

Tres Hombres 2014 Edition 07 kom i en upplaga på 4569 flaskor. Det är en hyfsat stor Limited, men räkna med att den kommer att bli svår att få tag på redan under 2015! Ska man köpa en flaska om man får chansen? JA säger vi! Köp en och njut av den rent. Vi tror inte att Tres Hombres rom är framme i samlarstatus ännu – och upplagan är lite för stor för det. (Om du inte samlar på hela Tres Hombres serie, och har dem oöppnade.)

Det härliga med Tres Hombres rom är att det är mer än en mycket bra rom. I varje flaska finns en miljövänlig vision och ett äventyr – som vi tycker är magiskt!

tres-hombres-rum-2014-edition-07-photo01

Att prova Tres Hombres rom har blivit en årlig tradition – och en av årets höjdpunkter. Varje år kämpar vi med att inte sätta våra förväntningar för högt. Provning av Tres Hombres blir också en “sanitets-kontroll” för oss – för att se att vi inte råkar in på musik-fanatiker-symptomet. Alltså att vi börjar droppa kommentarer så som “Vi gillade Tres Hombres rom innan de blev stora.”, “Tres Hombres var som bäst 2013, innan de blev kommersiella.” eller “Det blir inte bättre än Tres Hombres 2012 – det var bättre förr”. Nu råkar det ju vara så att vi tycker att Tres Hombres 2012 Edition 03 är deras starkaste kort – men det är inte för att verka svåra som vi säger det.

För er som inte har någon bakgrund med Tres Hombres, så lägger vi till här att Tres Hombres är en så kallad “Fair Transport Rum” – den seglas över från Västindien varje år – helt utan motorkraft. Vi tycker att det är ett fantastiskt plus i kanten – det är miljövänligt, piratigt och “äkta”.

tres-hombres-rum-2014-edition-07-photo02

tres-hombres-rum-2014-edition-07-photo03

tres-hombres-rum-2014-edition-07-photo04

tres-hombres-rum-2014-edition-07-photo05

9 Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.