Träkumla Altissima Andra Debuten är mer eller mindre en återlansering av Träkumla Altissima Vulgaris. Och det är kanske det som Altissima Andra Debuten mest ska ses som – en vintage-rom. Och lite av en referensrom när man smakar Altissima Lagrad.

Så vi kommer inte att var långrandiga med informationen om Altissima Andra Debuten.

Men aromen har för mycket finkel i sig för att kunna serveras utan en tydlig förklaring. Och när aromen är så pass dålig, så är det ju svårt att verkligen uppleva smaken. För smaken på Altissima Andra Debuten är egentligen ingen katastrof – den är lite opersonlig och torr, men ganska lugn ändå.

På alla produkter från Träkumla, så får vi slänga in att enligt den (oreglerade) rom-industrin, så uppfyller inte produktionen kraven för att vara en “rom”. Varför? En rom ska egentligen vara producerad av en produkt eller biprodukt från sockerrör. Och Träkumla har sitt ursprung från sockerbetor. Och så ska det egentlige vara över 35% alkoholhalt, vilket all Träkumlas produkter inte kommer upp i heller.
Men vi vill vara patriotiska, och väljer utan problem att kalla Träkumlas produkter för rom! I värsta fall kanske det kan vara en idé att kalla det för “råmm”?

trakumla-altissima-andra-debuten-photo00

trakumla-altissima-andra-debuten-photo01

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.