The Brand New Republique Gran Añejo kom som en fullständig nyhet för oss – och hamnade i Systembolagets ordinarie sortiment.

The Brand New Republique Gran Añejo kommer i en mycket hög flaska (vilket krävde ommöblering i romskåpet)! Men det är en stilig flaska som ligger fint i handen. Flaskans utseende och form ger intrycket av att det är en avec, men vi väljer ändå att sen den som en “fin och mycket prisvärd drinkrom”.

The Brand New Republique Gran Añejo har en riktigt riktigt trevlig arom! På avstånd domineras den av vanilj och torkad frukt – och när man kommer riktigt nära så är det mer en fatkaraktär som tar över.

I smaken så är det fortfarande en snygg och pigg upplevelse, men här kommer så klart The Brand New Republique Gran Añejos ålder in i bilden. Den är en ganska ung rom, som har lite vassa kanter – vilket är helt naturligt. Men misstolka oss inte – det är fortfarande en riktigt fin smak som domineras av arrak, pomerans och ekfatston.

Vi vill trycka på att vi rankar The Brand New Republique Gran Añejo som en drinkrom. Som ändå går att dricka rent. Detta i kombination med det mycket låga priset gör att vi måste dela ut ett mycket högt betyg. Nästa gång någon av oss ska ha fest så kommer The Brand New Republique Gran Añejo vara en mycket stark kandidat till valet av drinkrom.

the-brand-new-republique-gran-anejo-photo02the-brand-new-republique-gran-anejo-photo01

7 Comments

 • Thomas Ekström skriver:

  Jag förstår inte riktigt varför folk pratar om att göra Cuba Libre på Plantations Barbadosrom.

  Normalt sett gör man Cuba Libre på Coca Cola. Coca Cola är söt och Plantation som drinkbas blir kaka på kaka. Med Coca Cola skulle jag blanda något skarpare, mer spritigt och torrare alla gånger i veckan. Negrita passar bättre till Cuba Libre, men högst håller jag Havana Club 7 anos för sin cognac-liknande karaktär.

  Annars är ett tips från mig att blanda lika delar Coca Cola och Red Bull Simply Cola till en sötare rom. Red Bulls Cola är väldigt mycket bittrare, fungerar tveksamt ensam dock, men den är tillgänglig lite överallt.

  Jag tycker hursomhelst att det här är en bra prisvärd rom för ändamålet.

 • Ola skriver:

  Mycket god och prisvärd Rom

 • Robin skriver:

  Alltid villig att prova något nytt. Definitivt inte en Rom jag vill dricka rent, inte alltför söt, pepprig å med lättare alkohol toner.

  Standard Rom:en för mig när jag känner mig ’billig’ är Grand Reserve från Barbados för 50kr mer för den kan man dricka ren även om den är ganska bufflig om man jämför med högre klasser, men de kostar också därefter.

  The Brand New Republique blir inte heller lika god att göra Cuba Libre på som Grand Reserve men andra Rom drinkar som är mindre söta i tonen funkar den väldigt bra.

  Prisvärd som drinkrom.

 • Stefan skriver:

  En höjdare för priset!
  Tog ett glas Appleton Rare Blend före för att ha en liten referens och jag blev överraskad över att steget ner blev såpass kort.
  Visst, den har ju inte alls samma rondör och balanserade komposition men den går att dricka rent.
  Ser ingen anledning alls att gå högre om man är ute efter en drinkrom och vid rätt tillfälle när garden är nere så funkar den även som avec.
  Som avec är den väl inget att skryta med, men som sagt, kan funka rätt bra vid rätt tillfälle.

 • Kristoffer skriver:

  Nej, denna är inte god. Spritig lukt och spritig eftersmak. Köper mkt hellre Plantation Grand Reserve för 50kr mer.

 • Gustaf skriver:

  Vilken/vilka drinkar anser ni passar bäst att göra på denna rom?

 • Tom skriver:

  En riktigt bra drink rom. I mitt tycke en helt korrekt bedömning av Romrom. Ett fynd på systembolaget.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.