Santa Teresa Añejo Gran Reserva

Santa Teresa Añejo Gran Reserva är trots det ganska sofistikerade namnet en riktig drinkrom!

Santa Teresa Añejo Gran Reserva är Santa Teresas mörka standard-drinkrom. Den har lagrats upp till 5 år på ekfat, och på den tiden har den hunnit få en ljus kopparfärgad ton!

Flaskan är inte superspännande, men är smidig och lätt att hälla från, vilket gör den till ett bra val för bartenders (eller bara glada drinkblandare)!

Aromen är fruktig, och har överraskande lite inslag av vanilj! Aromen är ganska lätt på gränsen till svag. Smaken är sen lite sträv och har starkare karaktärsdrag än vad man kan vara van vid på en mörk “batteri-rom”. Smaken gör sig bäst i enklare drinkar/groggar! Añejo Gran Reserva med Ginger Ale och en ordentlig klyfta lime skulle göra en riktigt fin Fidel Castro!

Vi kan inte rekommendera att dricka Santa Teresa Añejo Gran Reserva rent, men om du vill ha en bra drinkrom så är Añejo Gran Reserva verkligen ett bra tips! Vad gör den till ett spännande val? Den är med lite mindre söt än många andra drinkrom i samma prisklass, och har inget spår av artificiell vaniljsmak. Vi skulle vilja sammanfatta den som en som “en prisvärd, stram och seriös mörk drinkrom”.

4 Comments

 • RomRom skriver:

  Flyttade kommentarer från gamla sidan:

  Från: Virginia

  Hej!

  Jag kommer från Venezuela och om ni vill smaka någon riktigt bra rom därifrån rekommenderar jag er att prova Santa Teresa 1796 Ron Antiguo de Solera (inte säker om den finns på systemet) och Pampero Aniversario (som finns på systembolaget). Hoppas att ni gillar dem!

 • Kennet N skriver:

  Det var ju en ganska ung rom från Santa Teresa som ni provade, de har dock seriösare grejer. Har ni testad Santa Teresa 1796? Det är en solera innehållande rom lagrad 4-35 år. Jag fick en 1796 flaska som gåva vid ett besök i Venezuela för några år sedan. Det var den flaskan som fick mig att sluta köpa whiskey och börja jaga gammal fin rom…

  • RomRom skriver:

   1796-an står på vår Att-göra-lista, då vi har hört och läst mycket bra om den! Vi får verkligen ta tag i det i höst och köra en provning av den!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.