Santa Teresa 1796

Santa Teresa 1796 lanserades 1996 för att fira att Hacienda Santa Teresa fyllde 200 år. Men över till själva rommen – vi börjar lite med det yttre!

Santa Teresa 1796 kommer i lite ovanligt neutral flaska – det är i princip en vinflaska som förslutits med vax i toppen. Men det funkar för 1796 – rommen i sig är så disciplinerad att det skulle kännas märkligt med en för flärdig flaska! Den mörka bärnstensfärgen ger ett mycket stiligt intryck – och även den passar bra med flaskan!

Santa Teresa 1796 är en Solera-rom där den äldsta rommen är så gammal som 35 år! Vi gissar på att det är ganska liten andel, men ändå!

1796 är ett stort steg upp i Santa Teresa-familjen – på i princip alla fronter! Så vi förstår att 1796 är Santa Teresas mest populära rom!

Aromen är lätt fruktig med svaga inslag av toffee. Som men Santa Teresas andra rom så är aromen ganska snäll och det är inga jättekraftiga karaktärsdrag som når näsan!

Men det är när man kommer till smaken som 1796 visar sin styrka! Smaken är välbalanserad och len, men ändå med återhållsam sötma! Smaken är lite rökig, men ändå len – vilket är ganska imponerande – det kanske är just detta som den allra äldsta rommen i 1796 hjälper till att fixa?
I eftersmaken – som hänger kvar ovanligt länge – är det mer vanilj än tidigare, och en del arrak.

Santa Teresa 1796 är ett väldigt stort steg upp i Santa Teresas utbud, och det är en riktigt bra rom! Den har en väldigt mogen arom och smak, så vi tror inte att den är något för dig som precis har blivit intresserad av rom. Vi sammanfattar det så här: “Man ska gilla rom för att gilla Santa Teresa 1796.

6 Comments

Leave a Reply