När Ron Zacapa Edicion Negra först kom ut så var vi lite förvirrade, så vi tänkte klargöra en sak innan vi sätter igång: Zacapa Edicion Negra är inte samma sak som Zacapa Etiqueta Negra.

Edicion Negra är en rom som sticker ut ganska mycket ur Zacapa-familjen, och det gjort med avsikt. Det kan vara viktigt att veta att Ron Zacapa Edicion Negra skapades för att vara “något helt annat än sina syster-rom”. För det är det verkligen. Till det yttre – och i grundpaletten så är den lik Zacapa 23, men överst ligger ett helt annat lager.

Ron Zacapa Edicion Negra har mycket dominerande drag av fat – nästan hela vägen till tjära. Dragen är tydliga i både arom och smak.

Det är en god och spännande upplevelse att dricka Edicion Negra. Det är snyggt ihopsatt rom – men vi ser den mest som ett komplement till Zacapa Centenario (23). Vi rekommenderar att ni ställer dem sida-vid-sida, och går fram och tillbaka mellan dem. Det är ett jättekul sätt att känna hur de hör ihop – utan att alls vara lika varandra.

One Comment

  • Cristian skriver:

    Testa denna rom under helgen på destillat. Blev inte imponerad. XO var bättre, men inte heller något enastående.
    Måste nog ge den en andra chans.

Leave a Reply