Ron Barceló Gran Añejo

Ron Barceló Gran Añejo tillhör Systembolagets billigare rom – och är en av de få rom som finns på halvflaska! Det ger till att börja med ett litet plus, om man bara vill spontanköpa en liten flaska!

Ron Barceló Gran Añejos arom är bra! Riktigt bra faktiskt! Lite nöt och karamell. Smaken kan sen bara klassas som helt okej. Ganska söt till en början, men precis som vi tänkte ”det här är riktigt gott” så kickar det in en lite smak av billighet. Den är inte direkt rivig, men det går att känna att den inte är helt genomarbetat – men man ska inte förvänta mer av en sån här rom heller! Smaken är inte särskilt spritig alls faktiskt. Det kan ha att göra med att den inte är så stark, men vi dömer den inte för det! Ron Barceló Gran Añejo har ingen rökighet alls, ungefär vad man kan förvänta sig av en rom från Dominikanska Republiken!

Ron Barceló Gran Añejo skulle helt klart kunna vara en bra nybörjar-rom. Så att inte ribban sätts för högt direkt! För att jämföra den med någon rom så kan vi säga att den är ett väldigt mycket bättre alternativ än Negrita rom! De ligger ungefär i samma prisklass, finns i hel- och halvflaska och båda finns på Systemet. Viva Ron Barceló Gran Anejo i den matchen!

5 Comments

 • yorii skriver:

  Lättdrucken som fan, inget man sitter och smuttar på en kylig sommarkväll medans man tittar på en solnedgång utan snarare något man plockar ur frysen, sliter av korken på och hinkar i sig tills man beter sig som Jack Sparrow. Bästa halsa-ur-flaskan-romen jag nånsin druckit iallafall. Söt och mild smak :)

 • rökighet ska väl inte höra hemma i omvärlden men väl sockerrörs och kolasmak. Är bland de få ekonomiskt övergripliga spritsorter som man, kall, kan dricka rent utan rysningar; underhållande smakkombination skriver:

  Rökighet hör väl inte hemma i romvärlden.

 • Conny skriver:

  För sitt överkomliga pris tycker jag att Ron Barcelo är bra. Ja. Den ÄR betydligt sämre än Zacapa, Quorhum och Angustura som är några av mina andra favoriter, men då får man ju också betala därefter. Ibland så tillåter inte plånboken inköp av sådana dyrgripar och då tycker jag att Ron Barcelo står sig väl i sin prisklass.

 • RomRom skriver:

  Flyttade kommentarer:

  Från Patrik:
  Efter att ha läst Rumdoods hyllning till Barcelo Imperial och att ni ger denna “helt ok” för priset så tänkte jag att Imperial kunde vara “bra och väldigt prisvärd för 300kr”.. Men nej, hade kunnat ta några droppar Jack Daniels och resten vatten så kan man sammanfatta den som den tråkigaste spritdryck jag druckit. Tråkigt när man har lust att hälla ut hela flaskan för att man vet att den kommer stå och påminna om besvikelsen även om man visste att det var en billig rom. Rekommenderas till ingen.

  Från: Jörgen
  Håller med Patrik .
  Det var det värsta jag någonsin har druckit som Rom väg.
  den som säljer detta mög borde kölhalas.
  MVH Jörgen

  Från: RomRom
  Hej Patrik! Efter ditt inlägg så måste vi ju verkligen sätta upp Barcelo Imperial på väntelistan! Vi tycker som sagt att Gran Añejon är helt okej – men då utgår vi ganska mycket från prislappen – och förväntningarna såklart! Vi återkopplar så snart vi har provat Imperial!

 • Nicke skriver:

  Köpte denna för ett test, men tycker den likt Mount Gay-rommen smakar och luktar för lite – neutral alltså.
  Gillar själv mer rökighet, gräddkola och arrak choklad i smaken. Ok rom men ingen favvo.

Leave a Reply