Pyrat XO Reserve

Pyrat XO Reserve är lite annorlunda i både arom och smak! Så vi skulle nog rekommendera att du testar den innan du köper hem en flaska! Men först lite extra information! Pyrat XO Reserve kommer i en riktigt snygg och speciell flaska – stort plus i kanten för det! Innehållet då? Det är en blanding av noga utvald rom från Västindien – så Pyrat XO Reserve har ingen riktigt ursprungsland. Men vi vill ju välja nånting, och för att det ska bli lite exotiskt så tar vi Anguilla – och då blir det under Storbritanniens flagga!

Aromen är riktigt fin! Om du brukar vara lite osäker på aromer, så kan Pyrat XO vara en bra övnings-rom för dig! Det går inte missa den starka aromen av apelsin och citrus – kanske på gränsen till att vara mer av en Triple Sec, men det är i det här fallet riktigt trevligt! Smaken är fint balanserad med apelsin, vanilj och aningens lite ekfat. Eftersmaken är snygg – den ligger kvar länge, och lämnar ingen spritsmak efter sig! Vill du ha din rom lite mindre söt, men ändå mjuk och snäll? Då är Pyrat XO Reserve ett bra och prisvärt val för dig!

Pyrat XO Reserve har vunnit ett gäng priser för ett par år sedan, och det kan vi förstå! För 399 kr får du en karaktärsrik, speciell och lagom söt rom! Men om du inte gillar apelsin och citrusfrukt – så leta vidare. Atlantico Private Cask kanske?

Pyrat XO Reserve

Pyrat XO Reserve

Pyrat XO Reserve

6 Comments

 • Victor skriver:

  Enligt mitt tycke är det väl inte riktigt mörk Rom per definition, sötman och apelsintonerna är för dominerande. Men jag gillar den ändå och har alltid en flaska ståendes hemma. Han gör sig bra till en del desserter dessutom.

 • Jesper skriver:

  Visst smakar denna kraftigt apelsin och vanilj, garanterat smaksatt med tillsatser. Men skitsamma, för mig är den trevlig att sippa lite på, kanske inte en favorit, och flaskan lär inte ta slut snabbt. Men funkar! 6/10

 • Per skriver:

  Ur kupan möts man av en angenäm arom av apelsin och vanilj. Smak av apelsinkrokant, vanilj och marsipan. Pyrate XO kommer dessutom i en historiskt trogen flaska som påminner om gamla tiders pirater och kapare i Karibien. Extra plus för Hotei som pryder flaskan.

  Pyrat XO
  8/10

 • Patrik Daugaard skriver:

  Avnjuter nu en flaska jag fick av mina föräldrar. Innköpt 1997 på en liten butik i danmark för 895,- Producerad 1974. Korken har tyvärr torkat ut, men den håller ännu måttet. Etiketten har ändrat sig lite genom åren men det gula bandet och medalljongen fanns på flaskan även på denna tid.

  Som ni skriver, en fin hint av apelsin. Men en helt annan rom än T.ex en Diplomatico eller Zacapa.

 • RomRom skriver:

  Flyttade kommentarer:

  Från: Adam
  Blandades tidigare på Anguilla (inte Anquilla) men när jag var där förra året fick jag höra att hade man (Patron spirits – de med tequilan – som äger pyrat) flyttat produktionen tyvärr…så det blev inget besök där..

  Från: Stefan Hartvigson
  Jag håller definitivt med om att man ska smaka innan man köper Pyrat. Om jag smakat före hade jag aldrig lagt pengar på den här när det finns så mycket annat spännande att prova. Tycke och smak är individuellt och ska egentligen inte diskuteras men Pyrat är så speciell att den förtjänar en varningsflagga. Jag tror det här är en älska eller hata sort.
  Det här är mer något som konkurrerar med Grand Marnier, Cointreau eller som nämnts ovan Triple Sec, än rom. Apelsinsmak som är mycket distinkt. Jag har en flaska av det här men vet inte vad jag ska göra med den. Den är gränsande till odrickbar. Jag tycker det är mycket irriterande när det inte nämns på etiketten att det är en spiced rum, ingen ska inbilla mig att man får en så distinkt apelsinsmak av ren rom utan tillsatser. Det är mer apelsinlikör än rom. Tycker man om likör kan detta säkert vara ett bra köp men det är inget för mig.
  Mitt betyg på en skala till 10 hade hamnat någonstans kring 3/10.

  Från: Vincent Persson
  haha underbart Stefan, huvudet på spiken kunde inte träffats renare. dock ifrågasätter jag din höga 3/10.
  denna rom beställdes in i tron om att den åtminstonde skulle ha likheter med mörk rom, men icke. namnet XO är mer än förvillande.

  Från: Kent Henriksson
  Håller med Stefan! Denna bör undvikas till varje pris! En riktig hittepå-rom som säljs med hjälp av slipad marknadsföring.

 • mafjo skriver:

  Detta är en av mina favoriter just nu. Bra sötma, god doft, underbar eftersmak. Rekommenderar varmt.

Leave a Reply