Plantation Brazil 1999

Vi trodde knappt att dagen skulle komma då vi underkände en Plantation-rom, men nu är den här! Så markera kalendern med ett svart kryss!

Plantation Brazil 1999 är en Limited Edition på 1000 flaskor, vilket faktiskt är lika bra! Vi är inte säkra på om problemet är att det är en Single Cask rom eller att det är ursprunget från Brasilien som gör att smaken är mer av en Cachaca? Den är träig och rivig – och det är en brottningsmatch att smaka av Plantation Brazil!

Vi skippar att gå in på arom och smak, då chocken av en dålig Plantation-rom och den vilda diskussion som följde, fick oss att glömma att skriva ner några anteckningar om det.

Som en snabb sammanfattning: köp någon annan Plantation-rom istället! De är alla godare och mer prisvärda.

4 Comments

 • Per Johansson skriver:

  Plantation har fler som ej är drickbara St. Lucia 2001 är nåt av det sämsta som har tillverkats,totalt odrickbar.

  Muraren

  • RomRom skriver:

   Intressant att höra! Vi får försöka få till en provning av den – har inte ens för mig att vi har sett den någonstans! Och det kanske är av en anledning då? :)

 • Ola skriver:

  Är faktiskt inte alls förvånad, Cachaca tycker jag alltid smakar fulsprit även om den är lagrad. Brassarna verkar inte riktigt behärska tekniken. Caipirihna smakar dock alltid gott, även om man kan få ont i håret vid vidlyftig konsumtion.

 • Daniel skriver:

  Oj, förvånande att hitta en plantationrom som blev så sågad.
  Jag kan direkt säga att anledningen till att ni inte gillade den definitivt inte beror på att det var en single cask. Jag har provat flera utav deras single casks som hållit hög kvalité. Hoppas att även ni får chansen till det om det inte hänt än.
  I jakten på något riktigt speciellt så kanske mastern blendern på plantation inte lyckades?
  Dock intressant att det kommer nytt från dem (vet att de har flera med olika finish på g. (calvados & cognacsfat, Port & Cognac, Sauternes (sötvinsfat)

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.