Matusalem Solera 7

Matusalem Solera 7 är en väldigt billig rom för att vara lagrad i upp till sju år. Den kommer inte att vara någon njutning om du dricker den rent, men som drinkrom så är den helt okej! Den är söt, med smak av nötter, exotisk frukt och ekfat. Inte så mycket mer att säga – prisvärd och ett bra substitut om du vill variera dig från Havana Club och Bacardi.

Som med alla rom från Matusalem, så vill vi försvara oss och säga att det inte är ett tryckfel på vår sida – de har sitt ursprung i Kuba, men tillverkas idag i Dominikanska Republiken.

5 Comments

 • Janne skriver:

  Hej! Den har en trevlig smal av arrak och vanilj. Går alldeles utmärkt att dricka den ren. har inte testat med is ännu. Men är det inte en liten varning för alla romsorter att ta den ren. Rom har ju en lite fadd smak, inte samma drag i smaken som en bra whiskey. Ni finsmakare som kan rekommendera en bra avecrom med lite sting. Come on, please! MVH Nyfiken

  • Rogge skriver:

   Testa Ron Esclavo Solera XO Cask,där har du både sting och en smakbomb !
   Finns att beställa på systembolaget 789:- Nr 85430.

 • Micksinggood skriver:

  Ok, den är inte 100 spänn billigare än Plantation….men du kan inte dricka Plantation om du kör lchf ;-)

 • Micksinggood skriver:

  Men va tusan… Det är ju en av de mest prisvärda romflaskorna på systemet. Inte så söt som Plantation, (100:- billigare), men fullt i klass med Mount Gay och betydligt bättre än Ron Barcelón i samma prisklass.
  Den är inte sju år gammal utan lagrad med solera-processen som i stora drag innebär att man blandar ut originalet med äldre sorter liksom Madeira, Portvin, brandy osv.
  Superkomlicerat att räkna fram den exakta åldern…men vissa aromer kan vara +hundra år.
  Funkar utmärkt att dricka rent med lite is som man gör i karibien om man inte vill lägga ner 500:-.

 • RomRom skriver:

  Från: Erik
  Denna doftar otroligt trevligt om man bara luktar på den i flaskmynningen. Söt doft av intensiva frukter och vanilj. MUMS! När den sedan hälls upp känns den lite väl spritig och platt för att dricka som den är, som tidigare sagts i recensionen. Inte alls en dålig drinkrom dock, även om jag föredragit att köpa en Plantation Barbados Grand Reserve eller (för drinkar) en Havana Club 3 med inslag av päron (grymt god cuba libre, om man gillar det. :D).

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.