Legendario Elixir de Cuba

Legendario Elixir de Cuba


Då och då stöter vi på en rom som står ut lite extra bland mängden, oftast är det något positivt men ibland dyker det upp riktiga lågvattenmärken som Legendario Elixir de Cuba.

Paketeringen är ok – inget som sticker ut – men den är ändå lite tjusig! Färgen är mörk och fin men där slutar det roliga!  Legendario Elixir de Cuba har en arom som andra har beskrivit som  ‘orientaliska kryddor, melass och söt honung’. Vi känner knappt något av det och tycker istället att den är lite frän och det tar emot lite att sätta näsan i glaset. Smaken förvånar oss däremot, den är extremt mild och känner vi en hint av hasselnöt innan sötman slår oss! Det är söt – alldeles för söt! Vi gillar visserligen rom med sötma i smaken men det här är bland det mest extrema vi har stött på. Det påminner mer om en likör (med extra sötningsmedel) än en rom!

Flaskan och färgen kan inte rädda betyget, med den speciella aromen och smaken kan inte betyget bli högre än en 2:a. Om du nu inte gillar söt likör, men senast vi kollade hette sidan inte www.sötlikörsötlikör.se

Ursprung: Kuba
Lagringstid: 7 år
Alkoholhalt: 34%
Pris: ungefär 29 euro

Betyg: 2 av 10

10 kommentarer

 1. Wladimir Valdebenito
  2 Okt ’13

  Alla kan göra misstag, och det har just ni gjort RomRom. Som nämnt av andra så är det en blandning av rom och punsch. Därav sötheten. Och med just Legendario Elixir kan det göras mycket goda drinkar som är typiska för Cubanerna. Är ni alla som läser detta någon gång på Cuba igen, så gå in till en bar och fråga efter ”El Negrito”, en drink att dö för!

  Reply
 2. alex
  25 Mar ’13

  Tråkigt att recensenten gör ett så oseriöst test och inte vet vad som smakas, och inte ser romen för vad det är. Alla rom sorter kan inte smaka som en Zacapa 23 åring, rom kan komma i olika nyanser och smaka väl. Denna produkt är smaksatt med äkta smak (punch) och inte artificiell sötma som flesta andra sorter som finns på marknaden. Elixir de cuba har blivit uppskattad på många håll, och är en utmärkt rom att dricka rent mer som en aperitif eller blanda till drinkar. Den är grym till mojito, där inget socker krävs eftersom elixir är redan så söt.

  Reply
  • RomRom
   29 Mar ’13

   Det verkar som att vi får köra ett återbesök på Exilir så snart tillfälle ges! Så får vi testa den under lite andra omständigheter än vad vi gjorde första gången! Vi återkommer när det är dags!

 3. Tom
  17 Mar ’13

  Har inte smakat på denna produkt, men frågan är om den borde vara på en sida som provar rom? då detta är en dryck som är baserat på rom! . Jag tycker ni i såfall borde ha uppdelade kategorier av rom, typ…. drink rom..naturell..o rombaserat eller något i den stilen. Annars tackar jag för en bra sida!!!!!

  Reply
 4. Magnus
  16 Mar ’13

  Ha. Intressant rom. Luktar inte gott,men smakar helt ljuvligt. Smaker av honung,ekat, och en liten häftig eftersmak av chili. Passar utmärkt till efterrätten.

  Reply
 5. Björn
  16 Mar ’13

  Håller verkligen inte med dig, den är verkligen god. Enda problemet är att den finns i Kuba, spanien och Danmark men inte i Sveriga.

  Reply
 6. Linn
  7 Feb ’13

  Oh! Ljuva legendario! Var på cuba hösten 2008 och hittade denna goda rom när vi var på deras fabrik. Har då för mig att dom sa att den inte exporterades :( finns den att hitta närmre Sverige? Hörde att någon hittat i Spanien tex

  Reply
 7. Mimhawk
  8 Dec ’12

  Legendario denna 7 åriga mörka rom är blandad med punch vilket får rom, att vara söt. Jag gillar den. Det är bra att ha olika varianter hemmavid

  Reply
 8. Romoboy
  10 Jun ’12

  Anledningen till att den är sött är för att den är blandad med nån likör, den godaste spriten jag druckit iallafall 10/10

  Reply

Skriv en kommentar